StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Deflem komt troepen van Bob Peeters vergezellen.
Daimy Deflem, een 20-jarige linkspoot die afgelopen seizoen kampioen werd met derdeklasser Woluwe-Zaventem, is vanaf volgend seizoen te bewonderen op de Freethiel. Of Vlaams-Brabander Deflem al meteen kans maakt op een basisplaats is twijfelachtig, maar WB wil hem als backup voor Hrvoje Cale rustig de tijd geven om deze stap voorwaarts met kans op succes te zetten.
Deflem speelde afgelopen seizoen het vaakst als offensieve linksachter, maar kenners van de reeks denken dat hij beter tot zijn recht zal komen wanneer hij hoger wordt uitgespeeld. Techniek, snelheid en een schitterende voorzet zijn de sterke punten van Daimy die het grootste gedeelte van zijn jeugd doorliep bij Tienen en tevens een jaartje bij de jeugd van Anderlecht voetbalde. Op defensief vlak staat hij er nog niet helemaal. Hij is niet al te groot, moet nog aan zijn kopspel werken en stapt te gemakkelijk uit waardoor soms te veel ruimte ontstaat in zijn rug.
Deflem zouden we nog het best kunnen omschrijven als aanvallend een verbeterde versie van Diallo, maar verdedigend stond de Afrikaan iets verder.
De transfer van Deflem past in dezelfde visie als die waarmee Renaud Emond werd aangetrokken. Talentvolle jonge spelers uit tweede, derde en waarom niet vierde klasse overtuigen hun geluk op de Freethiel uit te proberen in de veronderstelling dat zij daar een grotere kans op speelgelegenheid krijgen. Er moet trouwens niet te laagdunkend worden gedaan over die reeksen, want spelers zoals Persoons, Destorme en Harbaoui (maar het lijstje is uiteraard vee langer), werden uit derde klasse opgevist met het inmiddels gekende succes.

* Coosemans niet naar Brazilië.
Het gerucht werd door een aantal journalisten gelanceerd, maar het ging op den duur een eigen leven leiden. Dinsdag nam Marc Wilmots alle twijfels weg over zijn derde doelman, maar ik kan mij niet inbeelden dat een nuchtere gast zoals Colin die behoorlijk stevig met beide voeten op de grond staat, ontgoocheld zal zijn. Natuurlijk had hij binnenin recht op dat onvermijdelijke sprankeltje hoop na zijn schitterend seizoen op de Freethiel, maar dit WK kwam iets te vroeg voor Coosemans. Wel ben ik van mening maar dat is uiteraard een ongepaste vergelijking, dat Colin "Leeuw van het jaar" had mogen worden. Ik ben een groot bewonderaar van Ramy Gershon, maar over een heel seizoen bekeken is de verdienste voor het elftal van Colin dan die van Ramy en dat heeft natuurlijk alles te zien met de langdurige blessure van Gershon.

PVW.