StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Nu we het clubvoetbal voor een maandje in de koelkast stoppen, zullen de rubrieken "de top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling" en "voor de fichebak oud-spelers SK Beveren" af en toe wel eens door mekaar gehaald worden. De voorbije weken konden jullie op dinsdag steevast een wedstrijd uit het verleden van SK Beveren met een grote score herbeleven, maar vandaag zondigen we even tegen die traditie. We voegen immers een volgnde speler aan de fichebak toe en het is er eentje wiens roots liggen in wat men zou kunnen noemen de ruime omgeving van Brussel. Hij maakte echter een uitzondering voor SK Beveren en Kortrijk en het moet gezegd, Bergen ligt nu ook niet meteen in de achtertuin van Brussel. Meer weten ? Klik hier.

* WB vriendschappelijk tegen Temse.
Het is nog geen 100 procent zeker, maar het staat wel zo goed als vast dat Waasland-Beveren op 25 juni vriendschappelijk speelt in en tegen derdeklasser Temse. Altijd interessant, want bij de Scheldeclub hebben in het verleden en dat zal ook voor volgend seizoen niet anders zijn, steeds heel wat jongens gevoetbald met een SKB-verleden. In die periode wordt er ook voor een goed doel gespeeld tegen provincialer Pulderbos en als ik me niet vergis is dat de woonplaats van onze coach Bob Peeters. Niet echt verrassend, want initiatieven voor een goed doel en Bob Peeters, dat lijkt mij een geslaagde combinatie.

* Bornem volgende week tegen Grace-Hollogne voor behoud in derde.
Het is voor Bornem een moeilijk eindeseizoen geworden, want lange tijd zag het er naar uit dat het niet in acuut gevaar voor degradatie zou belanden, maar het pakte toch slecht uit. Het werd geen rechtstreekse degradatie, want dat lot was Wetteren en Sint-Niklaas beschoren, maar het werden barragewedstrijden. De eerste werd afgelopen weekend alvast gewonnen, zij het met de nodige moeite en meeval. In Neerpelt stond het 10 minuten voor tijd 1-1 en stopte de Bornemse portier even later een strafschop. Daardoor werden het verlengingen en daarin scoorde de Klein-Brabanders nog tweemaal. Volgende zondag moet Bornem naar Grace-Hollogne en de winnaar van die partij blijft in het geval van Bornem in derde klasse of stijgt naar derde in geval van de Walen. Dat wordt er nog eentje om met belangstelling naar uit te kijken.

PVW.