StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bob Peeters pakt bestuur koud.
Het bericht kwam woensdagmorgen als een donderslag bij heldere hemel. Bob Peeters zou Waasland-Beveren verlaten en ingaan op een aanbod van Roland Duchatelet om bij Charlton hoofdtrainer te worden. Ook fysical trainer Guy Kiala die op verzoek van Peeters in november was meegekomen naar de Freethiel, zal in principe de club verlaten.
Een harde klap voor bestuur, spelers en supporters omdat, althans wanneer we de clubleiding mogen geloven, tot maandagmiddag jl. niemand deze verrassende wending had zien aankomen.
Dubbel pijnlijk ook omdat Bob Peeters altijd de schijn heeft hoog gehouden dat hij zich als een vis in het water voelde op de Freethiel en daarenboven het immago heeft een correct iemand te zijn en dankbaar was dat WB hem de kans had gegeven om zich weer op de trainerskaart te zetten na de ontgoochelingen bij Cercle en Gent. Natuurlijk zou een langer verblijf van Peeters bij WB geen garantie bieden op succes volgend seizoen en zou onze club, net zoals de meeste anderen, niet aarzelen afstand te doen van Bob indien de resultaten uitblijven, maar dit werpt toch een iets ander licht op het sympathieke beeld dat we van Peeters de voorbije jaren hebben gevormd.

Indien Bob meteen na afloop van play-off II te kennen had gegeven dat zijn missie was volbracht en hij een andere uitdaging zocht, zouden we dat ook jammer hebben gevonden, maar hadden we meer begrip voor zijn beslissing kunnen opbrengen. Nu heeft Bob alle spelersdossiers mee voorbereid en de hand gehad in het samenstellen van de voorbereiding, maar de kans is klein dat zijn opvolger identieke klemtonen legt. Bovendien neemt hij ook Guy Kiala in zijn zog mee en die heeft toch wel achter de schermen schitterend werk op fysisch vlak geleverd met de groep. Er is dus heel wat werk aan de winkel voor het bestuur, maar laten we positief blijven en denken dat het nog erger had gekund.

Toch is dit voorval geen goeie zaak in het voetbal in zijn algemeenheid, want de belangrijkste conclusie die we hieruit kunnen trekken is wel een heel vervelende. Wat is nog de waarde van een contract ? Eerder was er al de zeer spijtige affaire met Gershon rond wie het nu even stil is, maar uiteraard verlaat Ramy de club en is het nog enkel de vraag voor welk bedrag.
Het is niet de bedoeling om paniekvoetbal van de clubleiding uit te lokken, maar het zou wel prettig zijn dat in deze psychologisch belangrijke periode waarin de abonnementenverkoop is gestart, af en toe ook eens een positief signaal in de wereld wordt gestuurd, want tot nu toe zijn het alleen maar berichten over vertrekkers die we liever hadden zien blijven en wanneer er eentje aan de club wordt gelinkt zoals in het geval van Tim Matthys en afgelopen seizoen Frank Berrier, loopt het steeds fout af. In dat verband valt ook het vertrek van Karim Belhocine te betreuren. Het is bedenkelijk dat men een speler op zijn leeftijd en met zijn ervaring (hij is er 35) geen deftig aanbod kan doen dat enigszins in verhouding is met zijn staat van dienst. Natuurlijk vinden spelers altijd dat het te weinig is en loopt een bestuur steeds met het omgekeerde gevoel rond, maar een club die onomwonden durft stellen dat het een gezonde eersteklasser wil worden met play-off II-ambitie, moet dringend op zoek naar een remedie om elk jaar zijn sterkhouders te laten gaan. Ik besef dat dit een probleem is waarmee alle clubs geconfronteerd worden, maar het lijkt mij onmogelijk die ambitie waar te maken wanneer men elk seizoen opnieuw van nul moet beginnen aan het bouwen van een ploeg. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de spelers van bv. Lokeren en Zulte-Waregem, denk ik dat het geheim achter het succes van die clubs schuilt in de stabiliteit bij de technische staf en het behoud van de kern en niet zo zeer in een uitzonderlijk getalenteerde spelersgroep.

PVW.