StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De meeste spelers die in deze rubriek aan bod komen hebben er al wat lentes opzitten, maar op verkiezingsdag voegen we eentje toe die op 10 september 1988 het levenslicht zag. Hij kon op de Freethiel niet doorbreken, maar ondertussen had een Bevers monument, Kristof Lardenoit genaamd, reeds zijn slag geslagen door er met de zus van door te gaan van de man die we vandaag voorstellen. Meer weten ? Klik hier.

* Twee gewezen Freethielgangers gaan elders aan de slag.
Robby Buyens werd vorig seizoen bij de Oost-Vlaamse tweede provincialer Destelbergen ter hulp geroepen om de degradatie te vermijden en die missie werd probleemloos uitgevoerd. Vanaf volgend seizoen zet hij opnieuw een paar stapjes hoger, want vrijdagavond bereikte Robby een akkoord met vierdeklasser SK Sint-Niklaas waar Buyens eerder al aan het werk was.
Op zichzelf een mooie club en dito uitdaging aangezien de Klaasjes wat graag hun plaats in derde klasse willen terugwinnen, maar trainer zijn van een club waar Guido Van Lijsebetten voorzitter is, moet zowat even lastig zijn als de vraag wie er straks in Brazilië wereldkampioen wordt. Of is dat toch geen lastige ? Het voordeel aan trainer zijn bij SK Sint-Niklaas is dat bestuur en trainer er nooit uitgekeken op mekaar zijn of er sleet op de relatie komt, want coaches die er aan het seizoen beginnen zijn hetzelfde lot beschoren als een kerstkalkoen. Veel succes vriend Robby, ik heb je altijd al een durver gevonden !
Iemand die niet kon doordringen tot het fanion van SK Beveren, maar er wel een aantal van zijn jeugdjaren doorbracht, is Koen Stabel uit Bornem. Koen speelde vorig seizoen bij derdeklasser Temse, maar kende een ongelukkig einde door een zware blessure. Vanaf volgend seizoen gaat hij nu zijn geluk beproeven bij vierdeklasser Wetteren, net als SK Sint-Niklaas pas gedegradeerd.
Het leidt geen twijfel dat zowel de Waaslanders als Wetteren met heel wat ambitie aan het seizoen zullen beginnen en in de veronderstelling dat ze in dezelfde reeks zitten, zouden het dus best concurrenten van mekaar kunnen worden. Bij Wetteren treft Koen de van de beloften van WB getransfereeerde Gilles Pringels aan. Dubbele proficiat Koen, want naast deze mooie transfer had je zaterdag nog een reden om een feestje te bouwen. Koen stapte op 24 mei in het huwelijksbootje en het spreekt vanzelf dat we hem een veilige en liefdevolle vaart toewensen.

PVW.