StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yannick Ferrera topkandidaat om Bob Peeters op te volgen.
De storm na de aankondiging van het vertrek van Bob Peeters is ondertussen wat gaan liggen en tegelijkertijd is ook het geruchtencircuit op volle toeren aan het draaien ivm mogelijke opvolgers.
Als we de kranten mogen samenvatten en hopelijk ook een beetje geloven, zou STVV..-coach Yannick Ferrera het best genoteerd staan bij de Beverse clubleiding. Nu was Yannick al mijn favoriet toen Glen De Boeck zijn biezen moest pakken, maar ditmaal zou het mij extra deugd doen, want STVV is één van de clubs van Duchâtelet en de manier waarop die Peeters aan WB heeft ontfutseld vraagt om revanche. Ik zou dus zeggen : welkom Yannick en zo zie je maar dat ook een muis een olifant kan doen struikelen. Anderzijds heb ik er geen idee van of Yannick Ferrera wel degelijk kandidaat nummer 1 is, want dit bericht stond zaterdag al in de krant en vandaag of morgen praat de club nog met een derde kandidaat. Uit de entourage van Harm Van Veldhoven lekte inmiddels uit dat ook de ex-trainer van KV Mechelen een goed gesprek had met Waasland-Beveren. Laten we dan maar gokken dat Ronny Vangeneugden de derde trainer is in wie WB geïnteresseerd is en dan mogen we spreken van een mooi lijstje. Ferrera heeft mijn voorkeur al gestolen toen hij bij Charleroi in vaak bijzonder ondankbare omstandigheden moest werken, maar desondanks knappe resultaten boekte met de club en degradatie kon afhouden. Van Veldhoven lijkt mij een eerder introvert type en iemand die de indruk geeft dat hij de geknipte persoon is om op langere termijn mee samen te werken. Vangeneugden heeft OHL schitterende tijden bezorgd en de club naar de eerste klasse gebracht, maar elke trainer die werkt voor een club met beperkte middelen (en daar is helaas ook WB bij, weet dat sprookjes niet altijd een happy-end krijgen. Hoe dan ook, tegen midden of eind deze week wordt verwacht dat de naam van de opvolger voor Peeters bekend zal zijn en kan verder worden gewerkt aan het samenstellen van de spelerskern waar onze nieuwe coach mee aan de slag moet.

* Bornem blijft in derde.
Leuk nieuws op voetbalvlak kwam er zondagnamiddag vanuit Grace-Hollogne waar de voetbalploeg van onze gemeente in een laatste alles of niks duel aan het langste eind trok in de onderlinge confrontatie met de thuisploeg. Het werd 1-2 met de beslissende goal kort voor tijd, maar als straks het seizoen opnieuw begint en Bornem weer in derde klasse mag starten, is iedereen die late goal al lang vergeten. Het zat Bornem wat mee in die barragematchen, maar wellicht zat het tijdens de reguliere competitie wel eens tegen waardoor de balans terug in evenwicht is. Proficiat SVB !

* Staat onze nieuwe website al tusse jullie favorieten ?
Vandaag precies een week geleden wijzigde de naam van onze website. Geelblauwdenbellys.be werd freethielvrienden.be en we mogen hopen dat jullie deze nieuwe naam ondertussen aan jullie favorieten hebben toegevoegd. De oude domeinnaam blijft nog wel even bestaan, maar voor alle zekerheid is het best voortaan de nieuwe te gebruiken.

PVW.