StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Duo Van Geneugden-De Corte volgt Peeters-Kiala op.
Uit het trio Van Veldhoven, Ferrera en Van Geneugden is dinsdagavond laatstgenoemde uit de bus gekomen als opvolger van hoofdtrainer Bob Peeters die zelf ontslag nam om bij de Engelse tweedeklasser Charlton aan de slag te gaan. Daarmee komt een einde aan een tweetal weken van grote onzekerheid die begon met het onverwachts ontslag van Peeters, de proceduretwijfels over dit ontslag door het bestuur en de zoektocht naar een opvolger. Het siert de clubleiding dat deze vervelende affaire die op geen slechter moment kon komen, op korte tijd naar de vergeethoek werd verwezen. Of de aanstelling van Van Geneugden als hoofdtrainer de juiste keuze is moet uiteraard de toekomst uitwijzen. Laat alvast duidelijk zijn dat wanneer Peeters de duur van zijn contract had uitgedaan, dit evenmin een garantie was op succes.

Met Ronny Van Geneugden heeft Waasland-Beveren naast een jonge coach die ondanks zijn leeftijd toch al heel wat ervaring heeft opgedaan (zelfs op het hoogste niveau), gekozen voor een trainer die laat ons hopen, staat voor stabiliteit. Ronny was gedurende 3 en een half jaar sportief verantwoordelijke bij OHL en bracht de club van het vagevuur dat tweede klasse noemt naar de Jupiler Pro League. De eerste twee seizoenen verliep het behoud veilig stellen al bij al probleemloos, maar in het afgelopen seizoen lag dat een stuk moeilijker. Aanvankelijk stond OHL geruime tijd voor WB in het klassement, maar in januari van dit jaar werd het contract van de introverte Van Geneugden ontbonden. Zijn opvolgers Vermeulen en Leko kregen dus voldoende tijd om OHL uit zijn benarde positie in de rangschikking te halen (eventueel zelfs via de eindronde), maar ondanks het feit dat Vermeulen meteen na zijn overname stuntte tegen Zulte-Waregem en Leko o.a. tegen Anderlecht op de avond dat WB uit Lokeren terugkeerde met een verdienstelijk puntje, kon de degradatie niet worden vermeden. Niet dat Van Geneugden de degradatie als een pluspunt in zijn voordeel zal hebben beschouwd, maar er moet dit seizoen in Leuven meer verkeerd gelopen zijn dan het aanwijzen van de Limburger als zondebok voor de slechte resultaten.
En om nog even op die stabiliteit trug te komen : OHL heeft 3,5 jaar met Van Geneugden samengewerkt en in Beveren heeft men op een vergelijkbare periode een drietal trainers zien komen en gaan, al was het geval-Peeters ietwat speciaal natuurlijk, maar heb ik de interim van Danny De Maesschalck ook niet meegrekend. Kortom, in een club met budgettair beperkte mogelijkheden drie en een half jaar trainer zijn is in deze tijd echt wel een knappe prestatie.
Misschien een nuttige tip voor het bestuur : omdat OHL de voorbije 2 seizoenen regelmatig een te duchten concurrent was van WB, heb ik de prestatie van de Vlaams-Brabanders op de voet gevolgd en het voornaamste wat ik heb onthouden is het volgende : OHL zette de voorbije 2 seizoenen wel eens een mindere periode neer die voor de buitenwacht meermaals aanleiding was om het ontslag van Van Geneugden te verwachten. Maar niks daarvan : het bestuur van OHL heeft Ronny door dun en door dik gesteund, zelfs op momenten dat het even vierkant draaide en het is daarvoor beloond, want OHL heeft desbetreffende dieptes steeds laten volgen door een sterke remonte.
Conclusie : niet te snel panikeren en evenmin over é&eacutrn nacht ijs gaan om moeilijke beslissingen te nemen. Vrijdag hebben we het over Wim De Corte als opvolger van Guy Kiala, maar nu hou ik er aan Ronny Van Geneugden van harte welkom te heten op de Freethiel. O ja, niet vergeten dat Ronny een schitterend voetballer was, een strateeg en technisch begenadigd speler die mij soms wel eens deed terugdenken qua type met Heinz Schönberger, maar uiteraard was er zo maar één.

* Jorn Vermeuen langer op de Freethiel.
Het is in de drukte rond het vertrek van Peeters en de komst van Van Geneugden wat onopvallend gepasseerd, maar het contract van Jorn Vermeueln werd met een jaar verlengd. Het is niet meteen de contractverlenging waar iedereen op zat te wachten, maar een seizoen duurt lang en dus veel tijd om zaken fout te zien lopen zoals langdurige blessures en schorsingen en in die optiek moet deze verbintenis worden gezien als geen slechte zaak.

* Stefan Demets trainer in derde klasse.
Gewezen SKB'er Stefan Demets wordt vanaf volgend seizoen trainer van derdeklasser Dender en wie weet dus met zijn team tegenstander van Bornem nu de Klein-Brabanders zich afgelopen weekend verzekerde van reeksbehoud.

PVW.