StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wim De Corte in de voetsporen van Guy Kiala.
De waarheid gebiedt te vertellen dat ik zowel Guy als Wim persoonlijk niet ken, maar dit gegeven sluit niet uit een gevoel te hebben bij het vertrek van de ene en de komst van de andere.
Bob Peeters heeft Guy Kiala geïntroduceerd bij Waasland-Beveren en toen ik hoorde dat het niveau van de conditie van de spelers van WB bij het vertrek van De Boeck ondermaats was, heb ik wel even gedacht : het is niet netjes dit soort negatieve berichten te lanceren. Voor alle duidelijkheid : deze geruchten werden niet door Kiala of zijn entourage in de wereld gestuurd, maar waren wellicht de pijnlijke resultaten van de nodige medische testen. Toen een paar weken later de sportieve resultaten nog steeds achterwege bleven, was het volgend excuus dat het de tol was van de zware trainingen van Kiala, maar de resultaten zouden spoedig volgen. Opnieuw heb ik de wenkbrauwen meermaals moeten fronsen, maar achteraf was ik genoodzaakt in te zien dat mijn bedenkingen en wenkbrauwengefrons verloren moeite waren. Het werk van Peeters, maar niet in mindere mate van Kiala, heeft geholpen. Veel respect van wat Guy aan arbeid achter de schermen heeft verricht.

Er rust dus een zware taak op de schouders van nieuwkomer Wim De Corte, maar ik ben er redelijk gerust in dat hij met dat gewicht wel raad weet. Ik heb Wim leren kennen (weliswaar dus niet persoonlijk) toen Wetteren samen met WB in tweede klasse speelde. Wim is één van de meest polyvalente mensen in het voetbalwereldje die op een deftig nieveau zowat alle taken die te maken hebben met een club op zakelijk en sportief vlak leiden, weet te combineren. Secretaris spelen, transfers doen, trainingen leiden en coach spelen, Wim schakelde het allemaal naadloos aan mekaar en als het moet nog met succes ook, alle omstandigheden in acht genomen natuurlijk.
Na Wetteren verhuisde hij naar het doodzieke Beerschot en vorig seizoen oefende hij een duobaan uit bij Roeselare samen met Cerebrenikov. Met Wim De Corte haalt WB volgens mij een vakman in huis die samen met Alex Cerniatynski, teamchef Danny De Maesschalck en keeperstrainer Amelinckx een schitternde technische staf gaan vormen.

PVW.