StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Staat D'Ulivo voor seizoen van de doorbraak.
Door het vertrek van het duo Gershon-Belhocine werd het hart van de defensie de voorbije weken getroffen door een zwaar infarct. Met Bojovic heeft WB nog wel een behoorlijk alternatief, maar gebleken is dat de verdediger die van Charleroi is overgekomen voorlopig niet het niveau haalt van zijn vertrokken ploegmaats. In afwachting van de komst van vervangers voor genoemd duo, wil ik al even vooruitblikken naar hetgeen we mogen verwachten van de flankverdedigers D'Ulivo en Cale die zoals het er nu naar uitziet voorlopig op de Freethiel blijven, maar zekerheden bestaan in het voetbalwereldje spijtig genoeg niet meer.

Vandaag wil ik het kort hebben over Cédric D'Ulivo die ondanks zijn beloftevolle prestaties in tweede klasse, nog niet kon doorbreken op het hoogste niveau. Zijn leeftijd en bagage heeft hij zeker mee, maar door veelvuldige blessures en geregelde kaartenlast heeft hij onvoldoende lang na mekaar gespeeld om het niveau van de Jupiler Pro League op te pikken. Zijn rushes op de flank beloven dikwijls het allerbeste, maar de finishing touch laat even vaak te wensen over. In tweede klasse kwam die goeie voorzet er meestal wel, maar waarom gebeurde dat de voorbije 2 seizoenen te weinig ? Is eerste klasse net dat tikkeltje te hoog gegrepen ? Of heeft hij door blessures en schorsingen onvoldoende het JPL-ritme te pakken ? Het is waarschijnlijk een optelsommetje van deze faktoren die af en toe wat twijfel doet ontstaan, maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat Cédric een bijzonder bruikbare speler voor WB is waarvan we blij zijn dat hij al relatief lang (in huidige voetbaltermen toch) voor onze club speelt.

* Maak er een onvergetelijke dag van Bart en Selma.
Morgen zaterdag 14 juni stappen gewezen trainer en beloftentrainer van SK Beveren Bart Selleslags en Selma in het huwelijksbootje. Ik hou er aan langs deze weg dit fantastisch stel (ze hebben de voorbije jaren niet stil gezeten want er lopen ondertussen al 2 flinke boys rond die vanaf komend seizoen op de Freethiel te bewonderen zijn), van harte te feliciteren en een schitterende huwelijksreis in Turkije toe te wensen.

PVW.