StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Opnieuw een doelman en niet de eerste de beste die we vandaag toevoegen aan de fichebak. Een groot talent als keeper, bijzonder vlot in de omgang en een man waarvan ik weet dat hij de Freethiel voorgoed in zijn voetbalhart heeft gesloten. Meer weten ? Klik hier.

* Hopelijk kan Cale opwaartse lijn doortrekken.
Eerder deze week hadden we het over rechtsachter Cédric D'Ulivo, maar ditmaal maken we even tijd voor Hrvoje Cale. Misschien voelt hij zich dezer dagen wat ongemakkelijk omdat hij ongetwijfeld stiekem een beetje had gehoopt op een selectie voor het WK, maar de Kroatische coach Nico Covacs zag uiteindelijk geen plaatsje zitten voor Cale in de Kroatische selectie. Nu vind ik het altijd iets om naar uit te kijken wanneer een speler met een Bevers verleden of eentje die nog altijd tot de Freethieltroepen wordt gerekend zoals in het geval van Cale, aanwezig is op een groot tornooi, maar in dit geval deel ik de teleurstelling van Hrvoje niet. Het zou zo maar eens kunnen dat de Kroatische international een onberispelijk parcours zou afleggen en daardoor de aandacht trekt van geïnteresseerde clubs. Reken maar dat we hem dan kwijt ware geweest, want ik vrees dat ook in zijn verbintenis een opstapclausule is voorzien en clubs die een speler op het oog hebben zijn dikwijls bereid om langdurige onderhandelingen opzij te zetten en meteen voor zekerheid te kiezen.

Toen Hrvoje Cale vorig seizoen voor de Freethiel koos, klonk zijn naam mij vreemd in de oren. Uit de technische staf herinner ik mij een uitspraak van Glen De Boeck na de eerste training. Toen iemand van de staf die de training niet had bijgewoond vroeg aan Glen wat hij vond van Cale, antwoordde De Boeck te hopen dat WB hem langer als een seizoen kon houden.
In de eerste seizoenshelft kwam Hrvoje maar weinig overtuigend over. Dat hij kon voetballen zag iedereen, maar zijn aanvallende impulsen brachten onze defensie wel eens in moeilijkheden omdat hij vaak te langzaam terugkeerde na een rush op zijn flank. Maar na de winterstop was er onmiskenbaar een pak progressie waar te nemen in de prestaties van Cale waardoor hij zeker tot een van de sterkhouders van het elftal uitgroeide. Als de Kroaat die draad weer kan oppikken is het absoluut niet uitgesloten dat hij in de toekomst wederom een uitnodiging van Covacs in zijn brievenbus mag verwachten. Of het moet zijn dat de Kroatische coach Brazilië niet overleeft, maar laten we daar niet van uitgaan.

PVW.