freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor De fichebak oud-spelers SK Beveren.
Wanneer SKB een speler bij Oostende gaat halen zou men niet meteen denken aan een voetballer afkomstig uit Sint-Niklaas en toch is het zo. Deze verdediger kende een moeizame entree op de Freethiel, maar na een trainerswissel ging het helemaal de goede kant op. Meer weten ? Klik hier.

* Gervinho kopt Ivoorkust naar eerste driepunter op het WK.
Deze nacht om 03 uur namen Ivoorkust en Japan het tegen mekaar op en na een 0-1 ruststand in het voordeel van de Japanners, klaarde Copa en co de klus alsnog in een boeiende tweede helft. Op het uur mocht Didier Drogba invallen en zonder meteen een voet te hebben in de beide goals, kantelde de wedstrijd in die periode definitief in het voordeel van de Afrikaanse Olifanten. De gelijkmaker kwam op naam van Bony en een paar minuten later kopte Gervinho de 2-1 binnen. Ivoorkust was middels Drogba nog een keertje dichtbij de 3-1, maar de score wijzigde niet meer. Naast Copa en Gervinho kwamen ook Yaya Touré en Artur Boka als ex-spelers van SK Beveren aan de aftrap. Dat Gervinho uiteindelijk de winninggoal maakte is geen echte verrassing, want de Ivoriaanse pijl heeft een schitterend seizoen achter de rug met Roma waar hij zowel vlot scoorde als een pak assists leverde.