StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vrijdag eerste training.
Terwijl op het WK in Brazilië de Rode Duivels pas gisteren hun eerste match speelden, zijn in eigen land stilaan de meeste ploegen aan het trainen gegaan. Waasland-Beveren gooit er de beuk in vanaf vrijdag en zaterdag staat er al meteen een eerste oefenpotje op het programma in en tegen Verrebroek. Er schijnt nu toch wat schot in de zaak te komen in de dossiers van een aantal spelers die de kleuren van WB komend seizoen wensen te dragen, maar waaraan de club van herkomst weinig moeite doet om mee te werken, ondanks het feit dat betrokken spelers weg mogen, in sommige gevallen zelfs weg moeten. Naar verluidt zullen vandaag of morgen enkele spelers tekenen die uit een lagere reeks de stap naar de Jupiler Pro League proberen te zetten zoals vorig seizoen in het geval van Emond en een maandje geleden met Deflem die Woluwe-Zaventem ruilde voor WB. Dit zijn uiteraard spelers waarmee WB op iets langere termijn mikt, maar het valt nooit uit te sluiten dat zo'n jongen als hem een selectie in de schoot wordt geworpen, hij deze zomaar met beide handen grijpt.
Maar er wordt gehoopt nog een vijftal spelers te kunnen overtuigen om naar de Freethiel te komen en dan gaat het natuurlijk over jongens die in principe onmiddellijk inzetbaar moeten zijn.
Vrijdag op de eerste training zou er zo al eentje (misschien 2) van de partij kunnen zijn.

* Bedankt Kristof, Dirk, Heinz en Danny.
Dinsdagavond won België moeizaam maar toch verdiend met 2-1 van Algerije.
Heel wat sympathisanten van de Rode Duivels kwamen naar ons lokaal 't Kasseibaantje afgezakt om Wilmots en co naar de overwinning te schreeuwen en dat is uiteindelijk op het nippertje gelukt. Ook Heinz Schönberger (voldaan over de knappe 4-0 winst van Duitsland tegen Portugal), Kristof Snelders, Dirk Geeraerd en Danny De Maesschalck waren van de partij waarvoor in naam van de Freethielvrienden Bornem en de uitbaters Yannick en Vicky van Brasserie 't Kasseibaantje een dikke merci.

PVW.