StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgen voorstelling nieuwe huisstijl.
Vrijdag wordt een derde poging ondernomen om de nieuwe huisstijl bij Waasland-Beveren voor te stellen. Er werd al twee keer eerder een datum geprikt, maar binnen de clubleiding was er verdeeldheid of de aankondiging van een nieuwe huisstijl met het WK in volle ontplooiing, wel voldoende aandacht zou krijgen in de media en daar valt natuurlijk iets voor te zeggen.
De aankondiging van 1 of meerdere nieuwkomers met daaraan gekoppeld de voorstelling van de nieuwe huisstijl, die combinatie ontsnapt waarschijnlijk niet aan de persbelangstelling, al vrees ik dat ook ditmaal niet meer dan enkele regels zullen besteed worden aan deze gebeurtenis.

* Wie ?
Sila en Rogiest zijn de namen ! Er moet wel een verklaring zijn waarom WB zich geroepen voelt dit soort nobele onbekende(n) door WB van de voetbalwerkloosheid worden gered. Want laten we eerlijk zijn, als we in tweede hadden gestaan zouden we niet eens vrolijk worden van de komst van spelers met een voorgeschiedenis als die van Rogiest en Sila. Wat de jonge doelman van Brussels betreft denk ik in alle objectiviteit dat enig voorbehoud nog op zijn plaats is.
Maar misschien moeten we genoemde transfers wel een beetje relativeren. Het is een publiek geheim dat onze beloftenploeg, ondanks hun knap parcours, het vooral moest hebben van het collectief en minder van de individuele klasse die kans maakt op doorstroming naar de A-kern. Anderzijds (ik denk dat het een verplichting is die werd opgelegd door de Profliga) zijn clubs gedwongen een aantal in België opgeleide spelers (de zogenaamde homegrownplayers) in hun kern te hebben om aanspraak te kunnen maken op o.a. zijn geldelijke belangen.
Ik mag dus aannemen dat de transfers die woensdag werden aangekondigd met die spelregel gelinkt moeten worden, want anders moet ik mij echt zorgen beginnen maken. Ga uit deze denkwijze nu maar niet afleiden dat ik iets heb tegen spelers die uit tweede of derde klasse komen, maar op Emond na is de voorbije 2 seizoenen weinig bruikbaars voor eerste klasse bij WB opgedaagd.

* Bob Peeters geeft Maric complimentje.
Woensdagavond laat net voor het begin van de wedstrijd Kroatië-Kameroen, werd in de Sporza-studio met o.a. Jan Mulder en Bob Peeters als gasten, nog eens teruggekomen op het prachtig vrijschopdoelpunt dat Andrea Pirlo voor Italië scoorde tegen Engeland. Bob Peeters was uiteraard eveneens gecharmeerd van de traptechniek van de Juventusdraaischijf en noemde in dat verband de naam van Milos Maric als speler in de Belgische competitie die niet een vergelijkbare vrijschop in de benen heeft, maar hem op een afstand benadert in die discipline en dat is niet onlogisch wanneer jen de vergelijking maakt met een wereldtopper.

PVW.