StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bye bye Ivoorkust.
Ik vrees dat er nog weinig Ivorianen de komende jaren naar Griekenland op verlof zullen gaan en waarom zouden ze het ook doen, want in Abidjan en omgeving is het minstens even warm.
Een ware thriller was het gisterenavond tussen favoriet Ivoorkust en underdog Griekenland, maar goed was het allerminst. Na een matige eerste helft en een niet betere tweede helft, volgde een onwaarschijnlijk boeiend slotkwartier waarin eerst Bony voor Ivoorkust de bevrijdende 1-1 dacht gescoord te hebben, maar diep in blessuretijd moest Copa zich gewonnen geven op een strafschop van de Grieken. Toegegeven : over de 90 minuten kon de gewezen Europees kampioen het meest aanspraak maken op de overwinning, want liefst drie ballen kwamen tegen het doelkader bij Copa terecht. Maar natuurlijk had ik graag de vier ex-Beverenspelers Boka, Gervinho, Touré en Copa een ronde verder zien gaan. De uitschakeling is een feit, maar het zat de Olifanten ook niet mee, want vorige week bereikte de spelerskern het dramatische nieuws dat een broer van Yaya en Colo Touré plots was overleden. Bovendien wordt Ivoorkust dezer dagen getroffen door zware overstromingen en dan moet de voetbalactualiteit in een spelersgroep wel eens ruimte maken voor de harde realiteit van het dagdagelijks leven. Bedenking bij de uitschakeling die ik mij al veelvuldig maakte is dat Ivoorkust en België op voetbalvlak veel gemeen hebben. Individueel stuk voor stuk zeer degelijke tot uitstekende voetballers die bij de betere clubs in Europa zijn gehuisvest, maar als ploeg kunnen ze zelden bekoren. Onze Duivels gaan wel door naar de 8ste finales, maar tot nu toe ontbrak de glans. Wie zal daar echter nog over praten wanneer straks in die 8ste finales een knalprestatie wordt geleverd en de kwartfinales plots een feit zijn ? Feit is dat de voorbije weken wanneer Ivoorkust speelde de naam van SK Beveren overvloedig is gevallen en dat is in deze stille periode voor wat Waasland-Beveren betreft een lichtpuntje.

* Vanavond is er Temse-WB.
De oefenwedstrijden volgen mekaar in snel tempo op. Vanavond om 19 uur nemen Temse en WB het in de Schoolstraat van de Scheldegemeente tegen mekaar op in een vriendschappelijk duel. Ditmaal hebben de Freethielvrienden een paar spionnen uitgestuurd en hun bevinding lezen jullie hopelijk nog deze avond.

PVW.