StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Temse en WB zijn goeie buren en verdelen de inzet.
In een vriendschappelijke wedstrijd hebben derdeklasser Temse en Waasland-Beveren woensdagavond 2-2 gelijk gespeeld. WB opende niet onaardig en Oumarou verknalde al na 3 minuten een niet te missen kans. Ook Maric zorgde met een afstandstrap voor dreiging, maar het was de thuisploeg die in de 30ste en 35ste minuut fraai scoorde zodat de ruststand met 2-0 werd gehaald. Kort na de herneming kopte Renaud Emond de aansluitingstreffer binnen en in het absolute wedstrijdslot werd een strafschopfout op Rowell begaan en Emond klaarde de klus vanop de stip feilloos. Trainer Ronny Vangeneugden deed op dezelfde mensen een beroep als in de oefenduels tegen Verrebroek en Melsele, dus ook weer een aantal jongens uit de B-kern en de u19.

* Zou er toch te weinig op hun loonbriefje hebben gestaan tijdns hun Beverenperiode ?
Het is woensdagavond bijna 22 uur als ik dit schrijf en op de achtergrond staat Sporza Brasil op en niet te geloven maar waar, in de studio zitten 3 analisten met een verleden op de Freethiel.
De onvermijdelijke Boskamp, Glen De Boeck en Wesley Sonck.
Zouden die mannen nu echt toe zijn aan een bijverdienste omdat er in hun Beverentijd te weinig op hun loonbriefje stond ?

* Begrip tussen veel onbegrip.
Om met het laatste te beginnen, het onbegrip dus, dat overheerst dezer dagen zeker bij de supporters van Waasland-Beveren. Het uitblijven van waardige vervangers voor Gershon, Veselinovic, Sibum en laat ons hopen dat Trickovski het rijtje niet moet sluiten, begint de fans hoog te zitten, vooral omdat men bij de voorzitterswissel nog de ambitie durfde uitspreken een gezonde club te willen worden met een voorzichtige blik naar play-off I.
Anderzijds is er het onlosmakelijke kostenplaatje dat gelinkt is met een ploeg die zijn buik vol heeft van play-off II-toestanden. Het besef dat Tim Matthys, Trikovski, Veselinovic, Berrier om er maar enkele te noemen, onze ploeg voetballend beter kunnen maken is echt wel doorgedrongen in bestuursmiddens, maar als de portemonnee onvoldoende gevuld is moet men nu eenmaal passen met goede kaarten, in dit geval vervangen we de kaarten door ideeën. En daar wringt het behoorlijk tussen club en supporters. Veel fans tonen begrip dat koken geld kost en als er weinig centen zijn komt er meestal niet veel op tafel, maar de supporters een rad voor de ogen draaien door gebakken lucht te willen aansmeren, neen dat hebben ze niet graag.
Zou in het voetbal ook de wijsheid gelden dat, wie niet sterk is, slim moet zijn ?
Ik mag toch aannemen dat er in eerste klasse meerdere clubs zijn die met een vergelijkbaar budget moeten werken en die een stabieler bestaan vertonen/leiden. Het oprichten van besturen, cellen, comité’s en weet ik veel wat, zijn geen garantie voor meetbare resultaten. Slotsom : supporters willen in bepaalde mate zeker vrede nemen met realistische ambities, maar liever dat eerlijk vooruitzicht dan hoge verwachtingen uit te spreken zonder daarvoor een betrouwbare grond te hebben.

PVW.