StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een rechtzetting.
Eerder deze week maakte ik melding dat de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdag 8 juli zou doorgaan op de Freethiel, maar dat is een vergissing. Dit vriendschappelijk treffen heeft immers plaats op het terrein van FCN Nieuwkerken. Omdat WB organisator is van deze match, blijft uiteraard de regel gelden dat zij die een abonnement hebben besteld en betaald, de wedstrijd gratis kunnen bijwonen. Er is dezer dagen zo weinig nieuws op de Freethiel te rapen dat een mens opzettelijk iets zou verkeerd schrijven om het de dag daarna te kunnen corrigeren. Dit laatste is echt een grap hé mannen !

* Is het een goeie keuze om gebuisden van vorig seizoen thuis te laten ?
De mager bezette A-kern van Waasland-Beveren werkt dezer dagen een oefenkamp af in het Nederlandse Oisterwijk en dat doet het zonder Nicolas Godemèche, René Sterckx, Christian Santos en Robert Demjan. Dit kwartet kreeg van de clubleiding te horen dat het op zoek mag naar een andere werkgever en moet zijn conditie voorlopig onderhouden met de B-kern.

Nu zullen er in Oisterwijk wel voldoende bedden bezet zijn 's nachts, maar een handvol daarvan wordt beslapen door jongens van de beloftenkern en de u19, terwijl dat zeer waarschijnlijk de eersten zijn die straks opnieuw een stapje moeten terugzetten zodra een aantal nieuwkomers hun opwachting maken. Nu ben ik de eerste om toe te juichen dat jonge gasten ervaring opdoen bij de A-kern, maar moet dat per se gebeuren ten koste van spelers die, weliswaar niet hebben gebracht wat er van verwacht werd, maar die nog een doorlopend contract hebben en als ze hun been stijf houden, gewoon verder betaald moeten worden zonder daavoor veel te doen. Bovendien kan de interesse voor die spelers alleen maar aangewakkerd worden wanneer zij de trainingen van WB blijven volgen en dus instapklaar zijn om bij een andere club aan de slag te gaan.

Natuurlijk zal de clubleiding die beslissing hebben genomen om dit kwartet onder druk te zetten werk te maken van een nieuw onderkomen, maar wat Godemèche en Demjan betreft denk ik dat zij momenteel kwalitatief niet de minste zijn in de huidige spelerskern. Voor Sterckx en Santos liggen de kaarten enigszins anders. Zij hebben een rampjaar achter de rug qua blessures en wellicht zat het tussen trainer en spelers ook niet altijd goed, maar het minste dat men zou mogen verwachten van genoemde voetballers is dat zij voor hun nieuwe trainer het ongelijk van hetzij De Boeck, hetzij Peeters willen bewijzen. Het voetbalwereldje, het blijft een van de meest ondoorgrondelijke en op dat vlak draait WB goed mee.

PVW.