Emond staat al scherp, goeie invalsbeurt Deflem.
Met Zulte-Waregem stond dinsdagavond voor Waasland-Beveren een eerste deftige afspraak op het programma en dat was ook duidelijk af te leiden aan de ploeg die Ronny Vangeneugden tussen de lijnen bracht. Enkel doelman Kenny Steppe en Niels De Pauw zouden in wat men zeer optimistisch een typeploeg kan noemen, niet meteen worden verwacht.
Het was WB dat op het terrein van FCN Nieuwkerken de beste start nam, maar Renaud Emond besloot na 5 minuten alleen voor doel naast. Diezelfde Emond en Henkens (laatsgenoemde eveneens alleen voor de keeper opgedoken), lieten in het eerste bedrijf goeie mogelijkheden onbenut. Halverwege die eerste helft had Silla met een uitstekende kopbal op hoekschop de bezoekers op 0-1 gezet, tevens de ruststand in een evenwichtige 45 minuten waarin WB de betere kansen had, maar Zulte-Waregem vlotter combineerde.

Daimy Deflem nam na rust de plaats in van Cale en de Wase nieuwkomer pakte al onmiddellijk uit met 2 snedige acties op zijn flank waarvan de laatste resulteerde in een knappe gelijkmaker van Emond. Deflem kreeg veel ruimte, benutte deze uitstekend en maakte de West-Vlaamse defensie het leven zuur, maar o.a. een bedrijvige Luyckx kon de score niet verder uitdiepen.
Met een ruim kwartier te gaan verlieten Maric en D'Ulivo het veld, Vermeulen en Silla waren hun vervangers. Hebbelinck en Kabongo pakten ook nog enkele speelminuten mee waardoor Emond en Luyckx wat vroeger rust kregen. Ook Niels Loriers was nog een invalsbeurt gegund, maar hij raakte wel geteld één bal. Het was Robson die voor Loriers naar de kant moest. De licht geblesseerde Oumarou kwam niet in actie. Aanstaande vrijdag volgt een nieuwe interessante test wanneer in Nederland Willem II partij wordt gegeven.
Aangename oefenpot tegen verliezend bekerfinalist ZW dat binnenkort Europees aan de bak moet en net als WB voorlopig flink onthoofd is ten opzichte van vorig seizoen.