StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Een aanvaller die in 2 seizoenen tot 21 goals voor zijn ploeg komt in eerste klasse, dat is ver van slecht, vooral als men zich realiseert dat dit gebeurde in een elftal waarmee tegen de degradatie moest worden gestreden. Een Malinees met een neus voor goals, mama wie zou dat toch kunnen zijn? Klik hier.

* WB kijkt voor het eerst tegen verlies aan in oefencampagne.
Net zoals de 2-1 winst tegen Zulte-Waregem geen referentie is voor wat volgen gaat vanaf 26 juli, moet ook de 2-1 nederlaag tegen Willem II gerelativeerd worden. Het was een gesloten en kansenarme wedstrijd waarvan we ons meer zorgen dienen te maken over de ernst van de knieblessure van de na 23 minuten uitgevallen Robson, dan over het eindresultaat. Op slag van rust had de herstelde Aboubacar Oumarou WB op 0-1 gebracht, maar de thuisploeg keerde met een goal vroeg en eentje laat in de tweede helft de kromme zituatie alsnog recht. Bij Willem II stond na rust ex-Bevernkeeper David Meul onder de lat.
* Robert Demjan keert terug naar Polen.
Het was begin deze week slechts een korte mededeling op de website van WB : Robert Demjan neemt afscheid van Waasland-Beveren. Eigenlijk weet ik nog niet goed hoe ik er mij moet bij voelen, want de Poolse topschutter van vorig jaar werd best met de nodige verwachtingen binnen gehaald en zal bij onze club zeker geen slecht contract hebben gehad.
Het klopt dat de Slovaak niet heeft gebracht wat men van een topschutter zou mogen verwachten, maar bij momenten toonde hij over voldoende potentie te beschikken om een nuttige speler te zijn voor WB. Bovendien zaten de omstandigheden niet mee. Onder Glen De Boeck draaide aanvankelijk de ploeg vierkant en Demjan werd daarvan het voornaamste slachtoffer. Toen Bob Peeters overnam en in Veselinovvic een copy van zijn eigen speelstijl herkende, kreeg en greep Dalibor de geboden kans met beide handen. De ene zijn dood is de andere zijn brood, Roberts vertrek zal wel voor beide partijen de beste oplossing zijn geweest, maar gezien het schaarse spitsenaanbod bij WB momenteel had ik hem graag nog wat zien blijven, want men weet maar nooit ! Anderzijds opent het vertrek van Demjan wellicht wat financieel perspectief om een aantal andere sportieve pistes te bewandelen.
Waar ook je opnieuw aan de slag gaat, we zullen voor je duimen Robert !

PVW.