* Het steekspel is begonnen.
Zaterdag 26 juli komt nu heel snel dichterbij en vanaf nu worden alle zeilen bijgezet om niets aan het toeval over te laten. Zo werd woensdag in der haast een extra vriendschappelijke wedstrijd geïmproviseerd op het terrein van Venlo met als tegenstander het Oekraïnse Dnipropetrovsk, een ploeg die elk jaar terug te vinden is in het lijstje deelnemers aan ofwel CL of EL.
Bedoeling om deze wedstrijd achter gesloten deuren in Nederland te spelen is ongetwijfeld vermijden dat Brugse pottenkijkers zouden opduiken in de hoop wat wijzer te worden van het huidige potentieel van Waasland-Beveren.
In Venlo kwamen WB en Dnipropetrovsk tot een billijke 1-1 puntendeling.
Kort na de aftrap scoorde Dnipropetrovsk de 0-1 en even later had de wedstrijd misschien al in een beslissende plooi kunnen liggen, maar Steppe heeft blijkbaar goed naar een aantal keepers op het WK gekeken en verhinderde deze unieke mogelijkheid vanop de stip voor de Oekraïners.
Na 2 minuten verzilverde Renaud Emond met het hoofd een voorzet van Vermeulen en stonden de bordjes weer in evenwicht. Emond is ontegensprekelijk de man van de voorbereiding en al zeggen vriendschappelijke wedstrijden weing, ik heb in ieder geval de indruk dat Renaud scherp staat en vastberaden is om dit seizoen zijn huid duur te verkopen.
In de tweede helft ging het spel goed heen en weer met wederzijdse kansen, maar de score bleef ongewijzigd. Nieuwkomer Corstjens speelde 60 minuten, zijn collega Hubert hield het 90 minuten vol. Beide spelers hebbe nog een kleine conditionele achterstand die op korte tijd in te halen valt.

* Ook onze website heeft af en toe recht op een dagje vakantie.
Gisteren woensdag werd geen nieuws aangeleverd op onze website. Geen technisch defect of weet ik veel wat, maar gewoon een dagje vakantie en dat zou de volgende 2 weken best nog ee keertje kunne voorvallen waarvoor de verontschuldiging van onze webmaster en ondergetekende. Ook de leverancier van onze Gele Ditjes en Blauwe Datjes Rudy Beck zit ergens in het zuiden van Frankrijk te puffen, maar hij komt zeker terug !