StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Voetballers op het hoogste niveau zijn individuën die, soms door hard werken, soms gewoon omdat het in de genen zit, aardig met een bal uit de voeten kunnen. Maar voetballers zijn en blijven vooral ook gewoon mensen met hun gaven en gebreken die soms door het leven snijden als een mes door zachte boter, maar evengoed net als jullie en ik moeten hopen dat het noodlot niet toeslaat.
De man die we vandaag aan de fichebak toevoegen zal ik mij om twee redenen altijd blijven herinneren. Hij werd door SK Beveren gehaald op een moment dat ik als jonge puber al behoorlijk gebeten was door het gebeuren op de Freethiel, maar helaas maakte deze noorderbuur veel te vroeg kennis met de meest dramatische zijde van het leven. Meer weten ? Klik hier.

* Waasland-Beveren begint er straks aan.
Door het WK in Brazilië is de kloof tussen het einde van vorig seizoen en het begin van het nieuwe, wel bijzonder smal uitgevallen. Straks om 18 uur mag WB op eigen vertrouwde Freethiel de spits van zijn seizoen afbijten met als tegenstander Club Brugge. Gisteren in de voorbeschouwing maakte ik al de bedenking dat beide ploegen ver van optimaal aan de start verschijnen, maar vandaag zat ik mij af te vragen welk het verschil in aanpak zal zijn tussen de ijzig kalm oogende Ronny Vangeneugden en de langs de lijn springlevende Bob Peeters. Zou men aan het karakter van beide coaches een bepaalde aanpak mogen linken ? Zo op het gevoel durf ik denken dat Vangeneugden eerder een trainer is die vanuit een zeer strakke/voorzichtige organisatie werkt, misschien wel een beetje vergelijkbaar met Glen De Boeck. Bob Peeters deed dat aanvankelijk ook en bleef in het begin van zijn aanstelling als trainer van Waasland-Beveren een tijdje met één spits spelen, maar zodra de organisatie op punt stond werden het er twee en dat leverde zijn vruchten af.
Puur intuïtief heb ik het gevoel dat Vangeneugden het ontregelen van het spel van de tegenstander prioritair stelt om vervolgens met snelle uitbraken (en daar hebben we met Emond, Oumarou en Ibou wel de spelers voor) proberen gevaarlijk tegen te prikken. Countervoetbal dus en daarvan werd altijd beweerd dat, wanneer men het goed uitvoert het best aantrekkelijk kan zijn. Wat het ook mag worden, als we morgen winnen dankzij een owngoal van Club Brugge zal Ronny Vangeneugden de meest gevierde man op de Freethiel zijn en wat zouden we hem dat graag aanbieden als compensatie voor een chaotische voorbereiding.

PVW.