Brugge krijgt meer dan het verdient.
Met een droge 0-2 heeft een zwak Club Brugge zaterdagavond pas in de tweede helft afstand kunnen nemen van een voor rust uitstekend Waasland-Beveren. Jammer dat het op die manier moest gebeuren, want Castillo mocht de 0-1 op hoekschop totaal ongedekt binnen koppen en bij de 0-2 die er eveneens na een corner kwam, ging Coosemans in de fout. De 49 minuten voor de 0-1 was het al WB wat de klok sloeg en Blauw-Zwart mocht de vingers kruisen dat het ongeschonden de rust haalde. Oumarou, Maric, Ibou en Blondelle hadden in een prima eerste time met wat Brugge-geluk kunnen scoren, maar Ryan stond diemaal op de goeie plaats en bij de individuele inspanning van Oumarou was hij geklopt, maar de bal likte de verste paal. Coosemans bleef 45 minuten lang zo goed als werkloos op enkele oprapertjes na. Slotsom van de eerste helft : een bijna perfecte wedstrijd van het hele elftal, maar WB verdiende minstens één doelpunt en met een 2-0 hadden de West-Vlamingen evenmin mogen mopperen.

De eerste kans van de tweede helft was wederom voor de thuisploeg, maar Robin Henkens had veel beter moeten doen dan zijn slap schot dat niet de minste bedreiging vormde voor de Club-goalie. In de 50ste minuut gebeurde datgene wat voetbal soms zo hatelijk maakt. De eerste deftige bal tussen de palen was meteen raak. Op een hoekschop mocht de vrijstaande Castillo ongehinderd binnen koppen, al had ook de voorzet niet mogen vertrekken. Een dapper Waasland-Beveren was gedurende een kwartier de pedalen kwijt en in die fase kregen de bezoekers een aantal prima mogelijkheden. Pech was er voor WB toen Henkens geblesseerd uitviel, maar zijn vervanger Emond zat op een haar na bij de 1-1. Maar het mocht niet zijn voor WB. Integendeel, met nog een klein kwartier te gaan verkeek Colin Coosemans zich op een corner en de mee opgerukte Duarte kopte de 0-2 eindstand binnen. Tegen Club Brugge verliezen kan altijd gebeuren, maar tegen dit Blauw-Zwart was dat niet nodig geweest. WB speelde op de afwerking na een foutloze eerste 45 minuten, maar verbruikte daarin wel ontzettend veel energie en dat liet zich na rust duidelijk gevoelen. Onlogisch is dat niet, want spelers als Hubert, Corstjens en Ibou misten het oefenkamp en zijn fysiek nog geen 100 procent. De prestatie van zaterdag laat immers het beste verhopen voor de volgende weken wanneer die fysieke achterstand is opgehaald en er misschien hier of daar nog versterking komt.