StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

VERLIEZERS VAN DE EERSTE SPEELDAG TEGENOVER MEKAAR.

Een bezoekje brengen aan Le Canonnier is om meerdere redenen geen pretje. Flink wat kilometers verslinden en iets oogsten bij de Henegouwers is geen simpele opdracht.
Met Moeskroen-Peruwelz en Waasland-Beveren staan twee ploegen tegenover mekaar die amper JPL-ervaring kunnen voorleggen. Beiden zijn prille fusieclubs waarbij de thuisploeg vorige week haar vuurdoop is gestart in de JPL met een bezoek aan Anderlecht, terwijl de Waaslanders vorig weekend tegen Club Brugge aan hun derde campagne op het hoogste niveau begonnen. Zowel MP als WB stonden na 90 minuten met lege handen, maar indien beide ploegen iets beter bij schot waren geweest, was het niet enkel bij Lokeren en Genk gebleven als teams uit de afgelopen play-off I die puntenverlies hadden geleden op de eerste speeldag. Het is nu aan de opponenten van zaterdagavond om die goeie prestatie te bevestigen, want voetballen tegen kandidaten play-off I heeft voor teams die al tevreden mogen zijn dat ze snel zekerheid verwerven over play-off II, het voordeel dat alles mag, maar niets moet.

Na een bijzonder boeiende eindronde in tweede klasse waarbij op de laatste speeldag nog 3 ploegen konden promoveren, was het uiteindelijk de satellietclub van Rijsel die het tweede ticket voor de Jupiler Pro League in de wacht sleepte. Moeskroen-Peruwelz was tot op dat moment een totaal onbekend elftal en eigenlijk is het dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Ik heb niet eens de namen doorgenomen, maar uit het verslag van afgelopen weekend herinner ik mij op Anderlecht de naam van Vandendriessche en die heeft volgens mij een bescheiden Waregemverleden.
Onbekend, ja ! Onbemind, dat nu ook weer niet, want reeds in tweede klasse stond Moeskroen-Peruwelz garant voor mooi en technisch verzorgd voetbal en vorig weekend tijdens zijn uitwedstrijd in het Constant Vandenstockstadion, heeft het bewezen die kwaliteiten een reeks hoger te hebben meegenomen. Na een vroege achterstand knokte het zich prima terug in de match, maakte na rust gelijk en had in die fase enkele keren uitzicht op een voorsprong. Waasland-Beveren is bij deze gewaarschuwd : Moeskroen is een te duchten tegenstander die vooral in eigen Le Canonnier gevreesd moet worden. Het Moeskroen in zijn huidige gedaante doet mij wat denken aan het SK Beveren in de periode van Jean-Marc Guillou, maar dan wat minder bruusk en dus minder opvallend.

En vanop enige afstand heb ik gemerkt dat de prestatie van Moeskroen-Peruwelz respect heeft afgedwongen in het kamp van Waasland-Beveren. De voldoening over de eigen goeie prestatie tegen Blauw-Zwart (vooral in de eerste helft) is volkomen terecht, maar de terugval na rust, het nieuws over de langdurige blessure van D'Ulivo en de onzekerheid over het speelklaar geraken van Robin Henkens, zorgen al meteen voor de eerste twijfels van het prille seizoen. Verlies in Moeskroen zou immers betekenen dat in wedstrijd 3 thuis tegen Westerlo, het mes al kort op de keel staat.
Met een puntje terugkeren uit de grensstreek zou daarentegen een ferme opsteker zijn met het oog op die interessante confrontatie met het op de eerste speeldag verrassende Westerlo.
Tegen Club Brugge zette Ronny Vangeneugden een stugge organisatie neer die spijtig genoeg door 2 individuele missers werd gesloopt. Die goeie organisatie zal morgenavond een must zijn om kansrijk te zijn in Moeskroen en laat ons hopen dat de individuele foutjes ditmaal achterwege blijven.

Patrick Van Wesemael.