Waar vorige week tegen Club Brugge in de eerste helft nog een aantal kansen werden gecreëerd maar weliswaar gemist, werd zaterdagavond op Le Canonnier extra in de verf gezet waar momenteel de zwakte bij Waasland-Beveren ligt. Er wordt voor onvoldoende dreiging gezorgd, maar of dat nu de schuld van de spitsen is of zij die de aanvallers aan het werk moeten zetten, dat laat ik over aan het oordeel van de specialisten. In dat opzicht biedt de gisteren bekend geraakte overgang van David Destorme van KV Mechelen naar WB al een gedeelte van de oplossing, want van David wordt verwacht dat hij de ballen iets beter bij de spitsen aflevert dan thans het geval is en bovendien heeft een ervaren man als Destorme de gave om zelf af en toe zijn goaltje mee te graaien.

Op de beginfase van elke helft na, was Moeskroen-Peruwelz zaterdagavond heer en meester in een sfeerloos Le Canonnier. Het werd snel duidelijk dat het technisch overwicht van de thuisploeg WB een lastige avond zou bezorgen. Dat de schade uiteindelijk tot 1-0 beperkt bleef (een doelpunt van Diabi even voor het halfuur) was een meevaller te danken aan enkele prima tussenkomsten van doelman Coosemans, maar het deed toch pijn aan de ogen vast te stellen hoe onmondig WB gedurende de hele wedstrijd was, want zelfs zonder een keeper in het doel van Moeskroen zou de Wase nul overeind gebleven zijn.

Na rust kwam WB iets beter in de wedstrijd, maar de efficiëntie op offensief vlak wijzigde niet en omdat Moeskroen zijn surplus aan technische bagage ten volle benutte, gaven de bezoekers op geen enkel moment de indruk te geloven in de gelijkmaker. Het werd dus een echte afknapper en zonder het goed te beseffen staat WB al na 2 speeldagen 6 punten achter op een promovendus (Westerlo) en 3 op de tegenstander van gisterenavond (die andere promovendus Moeskroen-Peruwelz).
Er is nog geen man over boord, maar WB doet er goed aan zaterdag de kloof met leider Westerlo in een rechtstreekse confrontatie te halveren. Dat de mannen van Van Geneugden niet competitieklaar waren kon tegen Club Brugge nog enigszins worden verdoezeld door een prima eerste helft te spelen, maar die pijnlijke constatering kwam gisteren wel opvallend aan de oppervlakte. Anderzijds is het beter dergelijke tekortkomingen na 2 speeldagen op te merken dan na 12, want dan is er al veel kostbare tijd verloren gegaan.