StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* DOORSTROMING BEVORDEREN BLIJFT EEN PRIORITEIT.
Beloftencoach Tim Bavré van Waasland-Beveren blikt even terug, maar vooral hoopvol vooruit.
Het voorbije seizoen hadden Tim Bavré en zijn jongens vooraf weinig doelen gesteld. Proberen goed mee te draaien met degelijk voetbal en duimen dat er van de mannen iemand de neus aan het venster van het eerste elftal zou steken, het moet zowat de wens van elke beloftentrainer zijn. Tegen de verwachtingen in boekten de doublures van WB in de eerste seizoenshelft enkele mooie overwinningen met als beloning qualificatie voor groep A, vergelijk het met play-off I maar dan bij de beloften. Heeft die deelname tegen de betere beloftenteams een positieve invloed gehad op de spelersgroep ?
Tim : "Ik meen van wel. Als ik de resultaten overloop valt het op dat wij enkel tegen Anderlecht tweemaal met meerdere doelpunten het onderspit moesten delven. De andere nederlagen was dat telkens met één goaltje verschil en tegen de latere kampioen Club Brugge werd het telkens een puntendeling wat ver van slecht was."

Zaten er bij de vertrekkers in het tussenseizoen jongens die je liever zag blijven omdat zij potentiële doorgroeimogelijkheden hadden ?
Tim : "Als ik zie welk spelsysteem de club nu nastreeft, vind ik het jammer dat Nathan Volckerick is vertrokken naar Sportkring Sint-Niklaas. Ik had de naam van Volckerick na nieuwjaar aan Bob Peeters doorgegeven, maar Nathan is op een slecht moment uitgevallen met een operatie aan de appendix en heeft daardoor niet meer de kans gekregen met de eerste ploeg mee te trainen. Ik zag in hem een potentiële kandidaat om op de rechterflank zowel aanvallend als verdedigend de ploeg diensten te bewijzen in het systeem dat Vangeneugden thans speelt."

Heeft de club progressie gemaakt op het gebied van het voldoende betrekken van de beloftentrainer bij de eerste ploeg ?
Tim : "Het grote verschil met de vorige jaren is dat de beloften nu deel uitmaken van de A-kern, terwijl zij voorgaande jaren onder de jeugdopleiding/werking werden ondergebracht. O.a. daardoor zijn een aantal jonge spelers met de eerste ploeg mee op oefenkamp kunnen gaan, maar ik vind het vooral een goeie zaak op het vlak van de communicatie. Hoofdcoach Vangeneugden toont veel betrokkenheid met de beloften wat heeft geleid tot een tweejarig contract voor Niels De Pauw, maar Ronny heeft ook al zijn geïnteresseerde blik laten vallen op een aantal andere jonge talenten. Hij was overigens zeer te spreken over de samenwerking/inzet van die jonge gasten op het oefenkamp en informeert voortdurend naar hun evolutie. Daarenboven ruiken veel jongens nu hun kans waardoor er bijzonder scherp getraind wordt en dat is ook nodig aangezien de plaatsen duur zulle zijn. Het spreekt vanzelf dat de jongeren die mee op stage zijn geweest niet de minste bescherming genieten ten opzichte van de andere jongens en zich blijvend moeten tonen."

Niels De Pauw heeft zich tijdens de voorbereidingswedstrijden in de gunst van de trainer en de supporters weten te spelen. Is zo'n jongen dan ontgoocheld een stapje te moeten terugzetten zodra het echt om de knikkers gaat ?
Tim : "Heb onlangs nog met Niels gesproken. Hij is een heel nuchtere gast die beseft elke minuut of kans die hij krijgt, met beide handen moet grijpen. Hij beleeft bewust dit leerproces en neemt ontzettend veel op van de oudere spelers die zijn bijgekomen. In de voorbereiding hheeft hij een keertje naast Robson gespeeld en dat zijn bijzonder leerzame ervaringen. Sportieve ontgoocheling omwille van een niet-selectie is een positieve ingesteldheid, maar Niels zit nog in een fase waarin hij al te goed beseft dat het tot de A-kern doorstoten, een eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van een mooie carrière kan zijn."

Met doelman Nico Hanselaer (ex-Gent), Gyamfi Kyeremeh (ex-Lokeren), Bert Sebrechts (ex-Lierse) en Justinus Brian Opppong (ex-Gent) heeft Tim Bavré 4 nieuwe jongens in zijn beloftenkern. Met welke ambitie begint Bavré aan het nieuwe seizoen dat voor Waasland-Beveren nu maandag 11 augustus start met een uitwedstrijd naar Sporting Charleroi.
Tim : "We hebben sowieso een jongere groep dan vorig jaar en het is de bedoeling om daarmee goed en aanvallend voetbal te brengen. Het is een gedreven groep met een prima mentaliteit die mogelijkheden heeft. Opnieuw play-off I halen zou top zijn, maar wordt het play-off II zullen we ook daar optimaal proberen te presteren. En het zou uiteraard schitterend zijn indien zich in de loop van het seizoen één of meerdere jongens manifesteren en blijvende aandacht van Ronny Vangeneugden afdwingen."

PVW.