StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WAAR WB ALLEEN MAAR KAN VAN DROMEN.

Als promovendus op het hoogste niveau meteen uitpaken met een 6 op 6, het is geweldig wat Westerlo in amper een week heeft klaargemaakt. De Kempenaren hebben zichzelf in 7 dagen tijd in een onwaarschijnlijk luxueuze positie gemanoeuvreerd, want ik durf er geen datum op kleven tegen wanneer Waasland-Beveren ditzelfde aantal punten zal verzameld hebben. Niet dat ik na het terechte en teleurstellende verlies in Moeskroen al meteen het goede van tegen Club Brugge vergeten ben, maar de ervaring leert dat alles zoveel krampachtiger verloopt zolang de eerste overwinning uitblijft.

Zou Dennis Van Wijk zelf een dergelijke start van zijn ploeg voor mogelijk hebben gehouden ?
De onverhoopte, maar verdiende winst tegen Lokeren op de eerste speeldag heeft Westerlo vleugels gegeven, want in Charleroi een 2-0 achterstand ophalen en vervolgens omzetten naar 2-3 winst, ik zie deze stunt dit seizoen door weinig ploegen overdoen in het Stade du Pays de Charleroi.
Enerzijds bijzonder hoopgevend dat een ploeg met beperkte financiële mogelijkheden tot dit soort stunts in staat is, maar anderzijds frustrerend dat WB bij het begin van zijn derde seizoen in de JPL niet eens dezelfde status van stabiliteit van een promovendus haalt.
En probeer zaterdag maar eens dit van vertrouwen bulkend Westelse blok aan het wankelen te brengen als WB zijnde. Voor Westerlo mag alles, maar moet niks, terwijl WB al na 3 speeldagen met het mes op de keel aan de partij begint.

En toch ! Alles is relatief, want indien WB leider Westerlo op de knieën krijgt zaterdag, wordt de afstand in punten plots gehalveerd en staan de Waaslanders ongetwijfeld weer bij de mensen. En waarom zou dat niet kunnen ? Wellicht debuteren Destorme en Addy, maar het zou van weinig realisme getuigen om meteen alle hoop in de handen van deze 2 nieuwkomers te leggen waarvan onvoldoende geweten is in welke fysieke toestand zij verkeren. We gaan ervan uit dat wanneer zij worden geselecteerd ook wedstrijdfit zijn, maar tussen wedstrijdfit en genoeg matchritme zit soms een wereld van verschil. Maar hoe knap de remonte in Charleroi was, het feit dat de mannen van Van Wijk snel 2-0 achter stonden, toont aan dat Westerlo nog verbeterpuntjes heeft en aan WB om die aan de oppervlakte te brengen.

Waasland-Beveren speelde tegen Club Brugge een bijna perfecte wedstrijd waarin enkel wat meeval ontbrak om in die fase de wedstrijd reeds in een beslissende plooi te leggen. Aan die 45 minuten die zoveel positieve elementen bevatte, moeten we ons optrekken om zaterdag de volle inzet op de Freethiel te houden. Een overwinning kan de stemming helemaal doen omslaan zodat we met vertrouwen naar Charleroi kunnen vertrekken. Bovendien kan het niet anders of de late nieuwkomers zoals Ibou, Corstjens en Hubert (en straks ook Addy, Destorme en wie weet nog) zullen met de wedstrijd bepalender gaan worden. Voorlopig ban ik elk doemscenario uit mijn hoofd.

Patrick Van Wesemael.