Na het 1-1 gelijkspel van zaterdagavond tegen leider Westerlo, zijn een aantal nullen uit de Beverse tabel geveegd, maar de meest hatelijke (zij die het aantal overwinningen weergeeft) staat er nog steeds.
De wedstrijd startte vlammend met al in de eerste minuten 2 prima kansen voor de mannen van Vangeneugden, maar de Westelse portier stond pal op pogingen van Bojovic en Destorme. Ondanks deze vliegende start, viel de wedstrijd al na een kleine 5 minuten terug tot een smeulend vuurtje. Hierdoor konden de bezoekers in de match komen en gedurende de hele eerste helft zelfs de betere ploeg blijven met eveneens een aantal uitstekende gelegenheden voor o.a. Molenbergs en Schouterden, maar Colin Coosemans gaf geen krimp. Een opvallende prestatie was er bij de bezoekers van Aoulad die ooit 8 minuten voor WB op het veld stond, maar veel te weinig in de weg werd gelegd om onze club te verlaten. Hadden we momenteel maar een balvaste spits zoals Aoulad ! Naast Addy en Destorme was er gisterenavond met Deflem nog een derde debutant en het was laatstgenoemde die kort voor de pauze de openingsgoal verkwanselde zodat de rust werd bereikt met 0-0.

In de tweede helft liet Westerlo zijn betere voetbal in de kleedkamer en was het maar een schim meer van het knap elftal uit het eerste bedrijf. Waasland-Beveren ging op zoek naar zijn eerste competitiedoelpunt in deze jaargang, was daar enkele keren dichtbij, maar ondanks de inbreng van Oumarou, bleek eens te meer het schrijnend gebrek aan productiviteit en dat is na het vertrek van Veselinovic geen een verrassing. Een ruim kwartier voor tijd was Bojovic ongelukkig toen hij na een aangeschoten bal een penalty tegen kreeg en die unieke kans lieten de bezoekers niet liggen. Een drama dreigde, maar de jarige Bojovic kende zichzelf en de Wase supporters een schitterend geschenk toe door overhoeks de gelijkmaker binnen te trappen. Emond en in het absolute slot Hubert ware nog dichtbij de eerste overwinning van WB, maar het bleef bij een 1-1 puntendeling.

WB-Westerlo was een vreemde wedstrijd die grotendeels rommelig verliep, maar beide ploegen kregen ondanks dit festival van foute passes, voldoende grote doelkansen. Het debuut van Addy was zeker een meevaller, maar spijtig genoeg moest hij vroegtijdig het veld verlaten. Het is niet de eerste keer dat late nieuwkomers zonder veel voorbereiding in de ploeg worden gedropt met als gevolg een blessure (ook Robson maakte dit recentelijk mee). Laat ons in ieder geval hopen dat het voor Addy meevalt en dat het een leerpuntje voor de beleidsmensen is om wat sneller met hun huiswerk klaar te zijn.
En ja, heel wat supporters ware van mening dat Ronny Vangeneugden met een vreemde opstelling begon en daarna ook enkele rare wissels doorvoerde. Alweer met één spits beginnen, Deflem van de rechterflank op de linksachter posteren na het uitvallen van Addy en Oumarou als diepste aanvaller zetten en Emond naar de flank verplaatsen. Dat hadden we liever net omgekeerd gezien. We begrijpen dat Ronny nog volop zoekende is, maar als door een noodgedwongen wissel de ploeg op meerdere plaatsen door mekaar wordt gehaald, kan dit een nefaste invloed hebben op de al zo schaarse automatisme in de ploeg.