StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
We maken vandaag de fichebak alweer een speler rijker en ditmaal is het een verdediger. Deze Fransman hield het slechts een jaartje uit op de Freethiel en kende daarna met Kortrijk nog een tweede Belgische club. Meer weten ? Klik hier.

* Van Vossen debuteert met winst.
Stilaan komen de Europese competities op gang en zo ook bij onze noorderburen. In de Nederlandse tweede klasse (daar de Jupiler League genoemd) vond ik het prettig dat Peter Van Vossen zijn trainersdebuut met Fortuna Sittard niet heeft gemist. Fortuna won met 0-1 op het veld van Helmond Sport. Peter was eerder al enkele keren assistent-coach o.a. van John Vandenbrom, maar heeft de nodige diploma’s op zak om hoofdtrainer te worden.
In het tussenseizoen was Peter al vragende partij aan Waasland-Beveren om een oefenmatch af te spreken, maar helaas stemden de agenda's van beide clubs niet overeen. Van Vossen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij vroeg of laat nog eens op de Freethiel aan de slag wil als trainer van de eerste ploeg.

* Hoog bezoek in het Themacaf

.

Zaterdag voor aanvang van de partij WB-Westerlo was Anderlecht-coach Besnik Hasi een opgemerkte gast in het Themacafé. Op zondag 24 augustus trekt Waasland-Beveren naar het Constant Vandenstockstadion en het is uiteraard in het licht van die wedstrijd dat Hasi een scoutingsopdracht uitvoerde op de Freethiel. Zou hij wijzer zijn geworden ? Minder opgemerkt, maar minstens even welkom waren de oud-spelers Carl Massagie en Bart Van den Eede. Wat Van den Eede betreft is de kans groot dat we hem dit seizoen vaker zullen terugzien, want zijn zoontje speelt voor WB. De Moerzekenaar kan blijkbaar moeilijk afstand doen van het Waasland, want Bart is manager van de golfclub in Kalloo. Zou hij soms mannen als De Vlieger, Sonck en Degryse over de vloer krijgen, want bij mijn weten zijn dat toch verwoede golfers.

* Bornem stunt in Cofidis Cup.
De derdeklassers zijn dit weekend in het srijdtoneel getreden van de Beker van België. Ik ken momenteel maar één enkel resultaat, maar het is er eentje dat kan tellen. Bornem won met 0-4 bij een titelfavoriet in zijn reeks, nl. Standaard Wetteren. Bij Wetteren speelt O.a. Koen Stabel die de jeugdreeksen in Bornem en Beveren doorliep, daarna in het eerste van Bornem speelde, maar na een eenjarig ommetje bij de buren van Temse, verkoos om zijn voetbalgeluk wat verder van huis te gaan zoeken. Tof weetje : woensdag begint de competitie in derde klasse met voor Bornem de lastige uitwedstrijd naar Dender waar ex-SKB'er Stephane Demets trainer is,en nu zondag komt Berchem Sport naar Breeven in het kader van de volgende ronde in de Beker van België. Als twee ploegen waar je trainer bent geweest zo kort aan je achterdeur het opnemen tegen mekaar in een officiële wedstrijd met inzet, dan mag volgens mij Bart Selleslags niet ontbreken.

* Vanavond beginnen de beloften eraan.
De doublures van Tim Bavré kunnen hopelijk vanavond de toon zetten voor hun collega's van het eerste elftal dat zaterdagavond 16 augustus naar het Stade du Pays de Charleroi trekt. Charleroi-WB is inderdaad de eerste opdracht die onze beloften voorgeschoteld krijgen en ik ben toch wel razend benieuwd hoe een verjongd maar daarom niet minder getalenteerd WB, het er zal van afbrengen. Trouwens, zaterdag tegen Westerlo zat Brian Oppong op de bank en dat is een van Gent overgenomen beloftenspeler met mogelijkheden.

PVW.