verslag BELOFTEN FORS ONDERUIT NA HANDVOL INDIVIDUELE MISSERS.

De doublures van Tim Bavré zijn het seizoen begonnen met een flinke optater. Maandagavond werd in Charleroi met 5-1 verloren na een wedstrijd waarin individueel mistasten doorslaggevend was.
Waasland-Beveren bracht 5 spelers van de A-kern aan de aftrap, de thuisploeg dubbel zoveel waaronder ervaren spelers als Rossini, Saglik en Neeskens Kebano. En nochtans begon WB niet onaardig met even voorbij het kwartier een uitstekende kans op de 0-1. Het doorkoppen van Vuran werd door Maxim Nys op de slof genomen, maar de Charleroi-goalie pakte uit met een geweldige redding. Door balverlies in de 26ste minuut konden 2 thuisspelers op de Beverse doelman Rogiest afgaan en de 1-0 was een feit. Na hoekschop voor Charleroi in de 35ste minuut probeerde WB uit te voetballen, maar nieuw balverlies leverde een ondertalsituatie en de 2-0 op, tevens de ruststand en dat na tweemaal individueel falen.

WB startte vinnig aan het tweede bedrijf, maar een beresterke Kebano zag in de 59ste minuut een knappe persoonlijke inspanning en dito voorzet bekroond met een intikker goed voor de 3-0.
Een minuutje later opnieuw knap solowerk van Kebano en de vrijstaande Rossini met de 4-0.
Maar de 4-1 van Waasland-Beveren mocht ook gezien worden. Brian Oppong met de onderschepping en de voorzet naar de vrijstaande Van Den Eynde en Arne krulde de bal enig mooi in de linkerbovenhoek. Wederom slordig verdedigen lag in de 89ste minuut aan de basis van de 5-1 eindstand.

Met scherper verdedigen had de eindscore er vermoedelijk een stuk vriendelijker uitgezien voor WB. Dit soort persoonlijke fouten ziet een trainer liever niet, maar als ze moeten gebeuren, dan toch liever in het begin van het seizoen zodat ze onder de noemer "leerproces" kunnen worden gecatalogeerd.

Waasland-Beveren startte met :
Benny Rogiest, Brian Oppong, Tom Vermeire, Maxim Nys, Niels De Pauw, Gilles Van Remoortere, Jonathan Rowell, Alec Luyckx, Arne Van den Eynde, Gyamfi Kyeremeh en Enes Vuran.

Vervangingen :
64Ste minuut : Gyamfi Kyeremeh door Yannick Vermeiren.
73ste minuut : Enes Vuran door Niels Loriers.
75ste minuut : Brian Oppong (licht geblesseerd aan de elleboog na slechte val in de eerste helft) door Bert Sebrechts.

Wisselspelers die op de bank bleven :
Nico Hanselaer en Wouter Van Moer.

Aanstaande vrijdag 15 augustus bekeren de beloften om 19.30 uur op Puyenbeke tegen Sporting Lokeren en maandag 18 augustus komt Standard (op de eerste speeldag met 1-10 verloren van Club Brugge) naar Puyenbeke. Ook in die wedstrijd wordt er om 19.30 uur afgetrapt.