StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kat uit de boom kijken kan veel geld besparen.
De clubleiding van Waasland-Beveren gaat er prat op dat, weliswaar noodgedwongen, door in bepaalde gevallen niet direct toe te happen, tienduizenden Euro kunnen worden bespaard bij sommige transferhandelingen en wie ben ik om daaraan te twijfelen. Wat ik mij wel afvraag : zou men soms ook goeie zaakjes kunnen doen door juist snel te handelen ? Zou de prijs van spelers die moeten vertrekken bij een club niet in de hoogte worden gejaagd naarmate de interesse voor die speler toeneemt ? In dergelijke gevallen zou het best kunnen dat door kort op de bal te spelen eveneens geld wordt bespaard. Of hoe elke medaille toch een keerzijde blijft hebben.

* VUKUSIC MOET SCORINGSPROBLEEM NAAR HET VERLEDEN VERWIJZEN.
Woensdag raakte bekend dat Ante Vukusic door zijn Italiaanse werkgever Pescara voor een jaartje wordt uitgeleend aan Waasland-Beveren. De Kroaat speelde eveneens op uitleenbasis sinds februari van dit jaar voor het Zwitserse Lausanne-Sport voor wie hij viermaal succesvol was.
Deze 23-jarige Kroaat is naar verluidt bevriend met zijn landgenoot Hrvoje Cale die aan zijn tweede seizoen op de Freethiel begint, maar ik mag aannemen dat die vriendschap niet de aanleiding is geweest om hem naar het Waasland te halen. Ante Vukusic kan op zijn nog jeugdige leeftijd best een mooi palmares voorleggen en kwam als jonge aanvaller van Hadjuk Split veelvuldig tot score wat hem op een gegeven moment ook in de belangstelling bracht van Rc Genk, maar hij werd uiteindelijk in de zomer van 2012 voor 4 miljoen Euro naar het gepromoveerde Pescara getransfereerd. In de Serie A vond Ante pas eenmaal de weg naar de netten, maar net zoals we zijn 36 goals voor Hadjuk Split moeten relativeren, moet ook die magere Italiaanse balans in zijn context worden gezien.
Het is uiteraard te hopen dat Ante Vukusic zijn Beverse spitsbroeders Oumarou, Ibou en Emond aan het scoren krijgt en zelf ook een duit in het WB-zakje zal doen, maar ik hoop vooral dat de transfer van Vukusic niet te veel vergelijkenissen zal tonen met voorgangers zoals Demjan, Godemèche, Oumarou, Maman en Ghadir om er maar enkele te noemen. Het waren stuk voor stuk spelers die mooie adelbrieven konden voorleggen wat ook van hun loonbrief af te leiden viel, maar geen van hen slaagde er in de hoge verwachtingen in te lossen en moesten op Oumarou na, de Freethiel langs een achterpoortje verlaten. Met Vukusic liggen de kaarten natuurlijk anders, want Ante wordt voor een jaar ter beschikking gesteld, maar reken maar dat de zaak-Vukusic onze clubkas een mooie cent armer heeft gemaakt. Ik vraag me dan af of het soms niet beter was geweest een kans te wagen voor bv. iemand zoals Lukas Van Eenoo die gisteren Cercle inruilde voor Kortrijk. Belgische klasse, nog jong, zeker bruikbaar voor WB en hij zou definitief van ons zijn geweest.

PVW.