StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ONVERVALSTE DEGRADATIETOPPER.

Het is hatelijk, maar reeds op de vierde speeldag is Waasland-Beveren betrokken partij bij een rechtstreeks degradatieduel.
Natuurlijk kan er in deze fase nog geen sprake zijn van een ontknoping met verregaande gevolgen, maar bij verlies in Charleroi zaterdagavond staat WB sowieso eenzaam en verlaten op de laatste plaats en zal een wekenlange achtervolging om op een ietwat veilige positie te geraken, ons niet te benijden deel zijn. Kan iedereen gebeuren, maar dat we nu al voor de derde opeenvolgende keer onze start compleet missen en dat ook wel een beetje zagen aankomen, wendt nooit, vooral ook omdat zo'n mislukte start een verlengstuk is van een tegenvallende play-off II. Toegegeven : thuis tegen Club Brugge en Westerlo werden we met 1 op 6 onjuist uitbetaald in verhouding tot hetgeen het spelbeeld te zien gaf, maar geluk moet men soms afdwingen en wanneer men bv. tegen Westerlo een kwartier plankgas had gegeven meteen bij de aftrap in plaats van 3 minuten, was de toon voor een eerste overwinning misschien gezet.

Charleroi speelde een goeie partij in Anderlecht, maar als men in de hoek zit waar de klappen vallen moet er niet op de minste meeval worden gerekend. Nul op 9 is de vervelende balans voor de Zebra's, maar Charleroi heeft met uitwedstrijden naar Standard en Anderlecht en een thuiswedstrijd tegen Westerlo, geen prettig openingsprogramma geloot. Voetballend deden de Carolingers het ver van slecht en zou men een 2-0 voorsprong tegen Westerlo in principe nooit meer uit handen mogen geven, maar per seizoen kent elke ploeg wel een aantal wedstrijden die het aanvankelijk volledig naar zijn hand zet en die op onbegrijpelijke wijze toch nog verloren gaan.
Daarenboven verloren onze beloften begin deze week kansloos met 5-1 in het Stade du Pays de Charleroi en als ik constateer dat daarbij spelers als Neeskens Kebano, Rossinii en Saglik het mooie weer maakten, heeft Charleroi nog wel enkele hete ijzers in het vuur.

Het puntenverlies van WB tegen Westerlo afgelopen weekend heeft bij veel supporters zwaar op de maag gelegen. Academisch was het niet, maar al bij al werden er voldoende kansen bijeengevoetbald om een overwinning te wettigen. Ook tegen Club Brugge zat er veel meer in indien men efficiënter met de kansen was omgesprongen. Maar met als en indien schiet men geen moer op en wanneer er in deze 3 wedstrijden een rode draad zit, is het wel dat de productiviteit dringend naar omhoog moet. Zou de deze week aangetrokken Ante Vukusic daartoe in staat zijn ?
Meevallers tegen Westerlo waren alvast Destorme en Addy en hun rendement kan er per gespeelde wedstrijd alleen maar op verbeteren.

Patrick Van Wesemael.