verslag BELOFTEN UITGESCHAKELD IN DE EERSTE RONDE BEKER VAN BELGIE.

Vrijdagavond stonden Waasland-Beveren en Lokeren op Puyenbeke tegenover mekaar in de eerste ronde van de Beker van Belgiï voor U21 in een competitie waaraan enkel de eerste- en tweedeklassers kunnen deelnemen.
Waasland-Beveren begon in aanvallend opzicht gehavend aan de wedstrijd, want Gyamfi Kyeremeh (deze avond op de bank in Charleroi bij de eerste ploeg), Kabongo (geblesseerd ) en Kevin Hebbelinck (nog niet helemaal hersteld) ontbraken waardoor het gewicht van de aanval volledig op de schouders van Enes Vuran kwam te liggen. WB-Lokeren was vooral in de eerste helft een gesloten wedstrijd waarin de thuisploeg te slordig omschakelde en de laatste pass vaak onzuiver was. Pluspunt was dat er nauwelijks kansen werden toegestaan, maar in de 35ste minuut lag balverlies achterin aan de basis van de 0-1 aangezien Benny Rogiest simpel kon worden uitgespeeld. Ruststand 0-1.

Knullig balverlies in de 50ste minuut werd door de buren uit Lokeren goed uitgespeeld met een verdubbeling van de tussenstand als vervelend gevolg voor Tim Bavré en zijn jongens.
Op het uur voerde de Beverse coach 2 vervangingen door en werd ook de manier van spelen bijgesteld waardoor WB beter in de wedstrijd kwam, enkele kansen creëerde, maar Lokeren toch een paar keer gevaarlijk kon tegen prikken.
In de 76ste minuut was Luyckx dichtbij de aansluitingstreffer, maar het schot van Alec plofte tegen de paal. De verdiende eerredder kwam er in de 88ste minuut met een plaatsbal in de verste hoek van Arne Van den Eynde. In het minislotoffensief dat volgde was Niels De Pauw met een kopbal naast nog kort bij de 2-2, maar de score wijzigde niet meer.
In het wedstrijdslot moest Lokeren overigens nog met 10 verder na tweemaal dom geel.
Het schouderklopje was voor kapitein Tom Vermeire.

Waasland-Beveren speelde met :
Benny Rogiest, Brian Oppong, Niels De Pauw, Niels Loriers, Maxim Nys, Tom Vermeire, Alec Luyckx, Arne Van den Eynde, Gilles Van Remoortere, Remco Pieters en Enes Vuran.
Vervangingen :
60ste minuut : Maxim Nys door Thomas Michot en Niels Loriers door Simon Spangenberg.
75ste minuut : Enes Vuran door Bert Sebrechts.
Bleven op de bank : Nicolas Hanselaer, Yannick Vermeiren en Wouter Van Moer (spelen deze namiddag met de U19).
Aanstaande maandag 18 augustus ontvangt WB om 19.30 uur op Puyenbeke Standard.