David Destorme in de rol van Bojovic.
Vorig weekend claimde Bojovic de rol van held en anti-held door eerst een strafschop te veroorzaken en vervolgens de oververdiende gelijkmaker tegen Westerlo te netten. Dat moet aangesproken hebben bij David Destorme, maar hij keerde zaterdagavond de volgorde om in Charleroi. Eerst scoren en vervolgens een penalty veroorzaken.
Toch mocht de pas van Mechelen overgenomen Destorme terugblikken op een uitstekende wedstrijd met enkele beslissende en bijna beslissende fases. In de 57ste minuut kopte hij een hoekschop staalhard binnen, bediende wat later prachtig Henkens die de lat op zijn weg vond naar de 1-2 en verschroeide tussendoor de vingertoppen van de Charleroi-goalie met een ferme knal.
Wat mij betreft mag David gerust tot de "man van de match" worden gebombardeerd, al dient opgemerkt dat Maric goed inviel en eveneens enkele beslissende dingen op zijn conto liet noteren waaronder de dik verdiende 2-2 in blessuretijd.

Het kon voor WB bijna niet komischer beginnen : even voor de wedstrijd begon verklaarde trainer Ronny Vangeneugden in een interview op televisie dat zijn ploeg tegen Westerlo met vertrouwen van het veld was gestapt en minder dan 60 seconden nadat er was afgetrapt lag de 1-0 van Saglik in de touwen. Mooie goal van Saglik, maar in de voorbereiding ervan zat het flink mee. De pakweg 29 minuten die na het openingsdoelpunt volgden ware gewoonweg dramatisch. De thuisploeg kreeg een aantal niet te missen kansen die echter vakkundig de nek werden omgewrongen waardoor de spelers van WB de vingers mochten kruisen dat zij aan de rust niet naar de theorie van hun trainer voor de match op Anderlecht moesten luisteren. Nadat de Waalse storm op het half uur was gaan liggen kwam WB beter in de wedstrijd, maar gevaar creëren was er nauwelijks bij, of om het met de woorden van de commentator te zeggen : "het kan moeilijk slechter, maar de goeie wil is er wel". Rusten dus bij een 1-0 tussenstand en daar mochten de Waaslanders bijzonder gelukkig mee zijn.

De kentering die in het slotkwartier van de eerste helft waarneembaar was, zette zich na de herneming verder waardoor we een omgekeerd spelbeeld kregen dan bij het wedstrijdbegin. De gelijkmaker van Destorme was niet eens een verrassing en een prima combinatie Destorme-Henkens besloten door laatstgenoemde met een poeier tegen de balk, verdiende absoluut een beter lot. In de 75ste minuut werd Destorme bestraft voor handspel en de elfmetertrap van Rossini dreigde WB in een vervelend parket te brengen, maar in blessuretijd verhinderden Ibou in samenwerking met Maric dit onrecht.

Verbazend hoe een bende angsthazen na een half uur een metamorfose onderging en een stel lefgozers werd, of zou dat toch iets te maken hebben met de opdracht van de trainer ?
Een meer gedurfde aanpak vanaf het eerste fluitsignal is wenselijk, want het zal niet altijd even goed aflopen na een dramatische start zoals zaterdag in Charleroi. Hopelijk vallen de blessures van de uitgevallen Oumarou en Corstjens mee. De puntenschade werd gisteren dus beperkt, maar met een uitwedstrijd naar Anderlecht op het programma dreigt volgend weekend de rode lantaarn, maar als we die toch een keer moeten dragen is het beter na 5 speeldagen dan na 15, 20 of 25 matchen.
Positief is alvast dat WB in Charleroi tweemaal een achterstand wist op te halen en met Westerlo erbij zitten we aan 3 keer. Hoe zou deze ploeg met een voorsprong omgaan ? Dat is nog een weekje wachten tot de wedstrijd in Anderlecht, want daar bleek ook Charleroi niet kansloos te zijn.