StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Ik herinner mij nog mijn grote voldoening toen SK Beveren destijds deze Belg (als hij spreekt zou je denken dat het een Nederlander is) van Club Luik naar de Freethiel transfereerde, maar zelden zo een speler weten tegenvallen. Dat Nederlands accent valt overigens wel te verklaren, want hij speelde voordien bij meerdere Nederlandse clubs waaronder PSV. De man ook met 2 voornamen ! Meer weten ? Klik hier.

* Enkele hersenspinsels na afgelopen voetbalweekend.
WB kwam dus tot een belangrijke puntendeling in en met Charleroi en eerlijk gezegd, met veel meer had ik geen rekening gehouden. Ik vind trainer Vangeneugden een echte gentleman, beleefd en altijd vriendelijk voor eigen spelers en die van de tegenpartij, maar dat hij onze eerste helft "niet zo goed vond", dat is wat mij betreft veel te braaf uitgedrukt. Hij mag zijn spelers best wel eens confronteren met uitspraken als "schandalig slecht of erbarmelijk".

Tweemaal hoorde ik dit weekend journalisten de loftrompet spelen voor eerst Hein Vanhaezebrouck en daarna Besnik Hasi omdat door hun wissels in de tweede helft hun ploeg plots veel beter ging spelen. Nu vind ik Hein en Besnik 2 prima trainers, maar waarom hebben die journalisten niet het lef om de rollen om te draaien en te vinden dat beide trainers met de verkeerde opstelling aan de wedstrijd waren begonnen. Trouwens, als men de inhoud ziet van de bank waarover deze coaches kunnen beschikken, is het misschien niet eens zo'n geweldige prestatie om een goeie wissel door te voeren. Gent en Zulte-Waregem maakten in hun onderling duel reclame voor het voetbal en dat mag niet verbazen, want met Dury en Vanhaezebrouck stonden twee aanvallend denkende coaches tegenover mekaar. Tof dat Gent (ik heb het wel niet zo voor zijn bazen) mee aan kop pronkt, want het waren de laatste jaren bijna altijd dezelfde ploegen die zo goed als zeker waren van play-off I en wat meer concurrentie kan de spanning alleen maar opvoeren.

Lokeren was snel klaar met Lierse en dat is ideaal voor hun Europese wedstrijd van donderdag tegen Hull, maar wat kan Lierse goed voetballen, alleen afmaken blijft een probleem. Ik durf bijna wedden dat Lierse wat binnenkort naar de Freethiel komt op voetballend gebied beter zal zijn, maar uiteraard is dat geen garantie op puntgewin voor de Pallieters.

Moeskroen nam vlot de maat van Standard, maar ene Ronny Vertenten had me na de nederlaag van WB in Moeskroen al gezegd dat er weinig ploegen zouden gaan winnen op Le Cannonier.

Dat Club kostbare punten verspeelde tegen de buren van Cercle is voor mij geen verrassing, maar wel weer heel knap van de Staelens-boys. Blauw-Zwart had eerder in Beveren al tegen de lamp kunnen lopen, maar het maakte op 2 stilstaande fases waaronder een blunder van Coosemans, het verschil.

Oostende lijkt stilaan in zijn ritme te komen nu de vele nieuwkomers ingepast raken, maar Mechelen kan al 3 wedstrijden niet meer het niveau van hun openingswedstrijd tegen Genk halen. Of is het huidige Genk geen goeie waardemeter ? Datzelfde Genk speelde wel 1-1 in Kortrijk, maar wat blijft het moeizaam voetballen in vergelijking bv. Met zijn tegenstander van zaterdag Kortrijk.

Overigens, hou Yves Vanderhaegen maar in het oog bij Kortrijk ? Ik heb zo het gevoel dat hij zich op termijn bij het kransje trainers op het niveau van Maes, Vanhaezebrouck en Dury gaat voegen.

En het zou mij niks verbazen als Dennis van Wijk als laatste het rijtje komt sluiten van uitstekende trainers in de Belgische Jupiler Pro League. Tot nu toe kreeg Dennis het etiket opgekleefd van coach die bijzonder hoog scoort met het naar eerste klasse brengen van ploegen, maar wat hij thans doet met Westerlo (zelfs al weet iedereen dat het Westelse sprookje niet zal blijven duren) is formidabel en dat met over het algemeen spelers die amper eersteklasse-ervaring kunnen voorleggen of nooit voor langere tijd titularis waren in de hoogste afdeling. Ze moeten daar prima scouts hebben en ze gaan het dikwijls niet te ver zoeken. Over de grens in Nederland bv. of gewoon in tweede klasse waar het zelf 2 seizoenen aan de slag was. Beter idee lijkt het mij dan videosterren uit de Balkan of weet ik veel waar die een sympathieke manager hebben.

Tot slot : deze avond om 19.30 uur nemen de beloften van Tim Bavré het op Puyenbeke op tegen Standard. Beide ploegen hebben wel iets goed te maken van de openingsspeeldag, want WB verloor fors met 5-1 in Charleroi, maar de 1-10 nederlaag die Standard moest ondergaan tegen Club Brugge heeft wellicht diepere wonden geslagen.



PVW.