StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag LUXE BELOFTENPLOEG STELT ZWAAR TELEUR.

Met WB-Standard stonden maandagavond 2 zware verliezers van de eerste speeldag tegenover mekaar op Puyenbeke. Een jong WB verloor vorig weekend fors met 5-1 in en tegen Charleroi dat heel wat A-kernspelers in zijn rangen telde. Maandagavond was het net omgekeerd, want ditmaal kon Tim Bavré over een negental spelers uit de hoofdmacht van Ronny Vangeneugden beschikken, terwijl zijn Standard-collega een jeugdig elftal tussen de lijnen stuurde om revanche te nemen voor de 1-10 pandoering tegen Club Brugge.

Rekening houdende met de gegevens vooraf leefden er wel bepaalde verwachtingen in het Beverse kamp, maar die bleken compleet misplaatst. Onze luxe beloftenploeg met al zijn A-kernspelers bakte er helemaal niks van en speelde een dramatische eerste helft. Weinig aanspeelbaarheid, slechte passing en onverzorgd spel waren een constante gedurende het eerste bedrijf. Gelukkig was doelman Kenny Steppe wel goed uitgeslapen, want zonder hem zou de 0-2 eindstand een veel pijnlijker aanzien hebben gehad na 90 minuten. En alhoewel de inleiding het absoluut niet laat vermoeden, was de eerste grote kans toch voor WB. In de 32ste minuut verstuurde Deflem een voorzet, maar een verbaasde Spangenberg besloot naast. Een hoekschop voor WB in de 38ste minuut lag aan de basis van de 0-1. De standard-goalie pakte de corner waarna een snelle omschakeling volgde die voor de thuisploeg een versnelling te hoog bleek en de een-tegen-een situatie resulteerde in de 0-1 ruststand.

Ik vrees dat Tim Bavré tijdens de pauze geen thee met koekjes op het menu had gezet, want zijn manschappen kwamen iets snediger (al was dat niet moeilijk) uit de kleedkamer, maar meer dan wat schermutselingen voor de kooi van de bezoekende portier leverde dat niet op.
Een tegenaanval van de Rouches in de 83ste minuut over de linkerflank bracht de beslissende 0-2 op de bordjes en WB was ook nog een keertje dichtbij de aansluitingstreffer, maar de ontgoocheling over een gebrek aan beleving en zin om te voetballen, lag coach Bavré na afloop van de partij zwaar op de maag. Voor veel jongens die snakken naar een selectie voor het fanion, was dit vertoon in het bijzijn van de manager en technische staf, een gemiste kans.
Volgende week maandag 25 augustus gaat WB op bezoek bij Club Brugge en reken maar dat dit, om de woorden van toekomstig premier Peeters te gebruiken : "geen wandeling in het park wordt."
Het schouderklopje van de week was ditmaal een schouderklop en hoe kan het ook anders dan dat Kenny Steppe hem graag in het bezit nam.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met volgend elftal :
Kenny Steppe, Jorn Vermeulen, Tom Vermeire, Niels De Pauw, Daimy Deflem, Rowell, M.Silla, Arne Van Den Eynde, Alec Luyckx, Gyamfi Kyeremeh en Simon Spangenber.

Vervangingen :

55ste minuut : Daimy Deflem (met enkelblessure) door Gilles Van Remoortere.
75ste minuut : Tom Vermeire door Enes vuran.
85ste minuut : Spangenberg door Brian Oppong.


Op de bank, maar niet ingevallen :

Nicola Hanselaer, Remcoo Pieters, Thomas Michot en Wouter Van Moer.



Patrick Van Wesemael