StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIKS TE VERLIEZEN.

Benieuwd uitkijken naar debuut Defour en Vukusic.
In Anderlecht-WB staan kop en bijna staart tegenover mekaar, maar deze confrontatie is bijkomend interessant omdat zeer waarschijnlijk in elk kamp een debutant met verwachtingen aan de aftrap verschijnt. Bij de thuisploeg maakt toptransfer Steven Defour zijn wederoptrede in de Jupiler Pro League, terwijl de Wase aanhang hoopt dat de 23-jarige Kroatische aanvaller Ante Vukusic het vuur aan de schenen kan leggen van de Brusselse defensie.

Anderlecht leed afgelopen weekend in het Westelse Kuipke zijn eerste puntenverlies van het seizoen, maar het positieve zat hem in het feit dat de mannen van Hasi in de tweede helft een achterstand van 2-0 wisten op te halen en dat was gezien de traditie van deze wedstrijd, een sterke prestatie van Paars-Wit. In eigen huis zal Anderlecht die uitschuiver met al bij al nog goeie afloop willen compenseren, maar tot nu toe konden de Brusselaars, zowel thuis als uit, nog niet dominant zijn. Moeskroen en Charleroi hadden op een gegeven moment uitzicht op een mooi resultaat in het Constant Vandenstockstadion, maar de individuele klasse van Mitrovic stak daar tweemaal een stokje voor. Hasi wacht nog steeds op het Anderlecht dat hem kan bekoren, want zijn jonge ploeg slaagt er voorlopig nog niet in om een wedstrijd geruime tijd naar zijn hand te zetten en blijven rekenen op enkele individuele flitsen is geen optie. De komst van Defour is in dat opzicht een schitterende zaak voor de Brusselaars, maar of Steven die de laatste jaren zowel in Portugal als bij de Rode Duivels weinig speelde, al meteen een bepalende rol aan kan is zeer de vraag. Bovendien was het voor de Brusselse entourage waarschijnlijk geen prettig nieuws te vernemen dat Daniël Van Buyten vorige week besloot een punt achter zijn carrière te zetten. Wel een dappere beslissing van Daniël moet ik toegeven, want hoeveel spelers zouden er serieus over nadenken of ze het sportief nog aankunnen wanneer Anderlecht met een flink beschreven cheque zwaait.

Waasland-Beveren stapt morgen voor de tweede keer in ruim een week op de spelersbus en ditmaal is de afstand half zo groot als vorige week naar Charleroi. Zou die afstand er iets mee te maken hebben gehad dat WB in Charleroi zo slap aan de partij begon ? Uitgesloten natuurlijk, maar wat was dan wel de oorzaak ? Te veel respect voor de rode lantaarn ? Elke tegenstander verdient respect, maar WB moet in zijn uitwedstrijden dringend werk maken van geloof in eigen mogelijkheden, want anders gaat het verhaal over Vangeneugden die vorig seizoen geen enkele wedstrijd met OHL op verplaatsing wist te winnen (hij was natuurlijk maar trainer van OHL tot nieuwjaar), nog meer aangezwengeld worden. Met één echte spits spelen is, zelfs op verplaatsing en laat staan op de Freethiel, om moeilijkheden vragen. Wie bang is krijgt ook slaag waarmee ik in geen geval wil aansturen op blind naar voor stormen en geen oog voor organisatie hebben, maar een beetje van alles moet wel kunnen. Natuurlijk staan de beste stuurlui aan wal en zitten zij niet in de tribune of achter hun pc, maar tot nu toe viel er weinig plezier te beleven aan onze uitwedstrijden en daar verandert de ultieme 2-2 in Charleroi wat mij betreft niks aan, want voor hetzelfde geld was de wedstrijd al binnen het kwartier gespeeld zaterdag.

Het wordt met belangstelling uitkijken naar, zo nemen we toch aan, het debuut van Ante Vukusic. Waar Emond in de voorbereiding met zijn ogen toe de weg naar doel vond, is hij tot nu toe ongelukkig geweest. En wat is er toch aan de hand met Oumarou ? Hij zal nooit een scorende spits worden, maar met zijn snelheid moet beter te doen zijn. Zou het een toeval zijn of heeft het toch iets te maken met het spelsysteem, maar Emond, Oumarou, Demjan en Santos raakten hun neus voor goals op de Freethiel helemaal kwijt, al komt Bob Peeters de verdienste toe Dalibor Veselinovic aan de praat/scoren te hebben gekregen.

Als WB zondagnamiddag in Anderlecht met dezelfde ingesteldheid tussen de lijnen komt als de tweede helft in Charleroi, moeten de Waaslanders zich niet bij voorbaat kansloos achten. Tegen een nederlaag oplopen in Anderlecht is ingecalculeerd, maar het niveau van de Brusselaars de eerste vier wedstrijden was er niet naar om met knikkende knieën naar het Vandenstockstadion af te zakken.

Patrick Van Wesemael.