StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Na Philipe Garot doen we er vandaag nog een kanjer bij. Eentje die al heel wat jaartjes meedraait en van wie we het laatste nog niet hebben gezien, maar dat komt nantuurlijk omdat hij reeds op jeugdige leeftijd op de Freethiel arriveerde waardoor men geneigd is te denken dat hij al heel wat lentes op zijn teller heeft staan. Philippe Garot was ooit trainer in Ivoorkust, maar deze jongen werd er geboren. Meer weten ? Klik hier.

* Heeft WB na vandaag een goed zicht op de koers ?
Door de winst van Charleroi in Lierse zaterdagavond, is WB genoodzaakt iets te halen in Anderlecht deze namiddag om niet alleen het gewicht van de rode lantaarn te trotseren. Bij verlies staan we dus op de laatste plaats en is de enige schrale troost dat we een prima zicht hebben op alle ploegen voor ons in de rangschikking. Nu kan men maar beter na 5 speeldagen drager van de rode lantaarn zijn dan na 20 speeldagen, maar reeds vroeg in het seizoen heeft WB iets nodig wat de meeste van onze concurrenten al op zak hebben, een stuntje, mag ook een stunt zijn. Of staat nu al vast dat Westerlo en Moeskroen-Peruwelz om maar 2 ploegen te noemen, geen concurrenten meer zijn voor de rest van het seizoen. Dan moeten we ons richten op Mechelen, Cercle, Lierse enz., maar Mechelen tegen Genk (3-1 gewonnen), Lierse tegen Oostende (2-0) aan het feest en Cercle tegen de buren Club vorig weekend (1-1) hebben toch al punten op zak waarop ze wellicht vooraf niet op gerekend hadden.
Zou dit een soort Club Brugge-weekend van tweede kerstdag kunnen worden toen WB na 1-2 winst wel erg veel roet in het eten van Blauw-Zwart kwam strooien en het geplande kerstfeestje in Jan Breydel zwaar verstoorde. In de vroege namiddag zaten toen ook alle resultaten van de concurrenten zwaar tegen voor Waasland-Beveren, maar door te winnen in Brugge stond de locomotief op de rails en was de reddingstrein van bestuurder Peeters vertrokken. Tot slot deze bemerking : op Moeskroen verloor WB kansloos met 1-0, maar de Henegouwers hebben inmiddels bewezen dat zij meer dan meelopers zijn. Tegen Westerlo verdiende WB zelfs de volle inzet en ondertussen weten we dat daarvoor een goeie prestatie nodig is. En dat een puntje in Charleroi niet zo slecht was weten ze inmiddels in Lierse naar waarde te schatten, want gisteren bezorgden de Zebra's de Pallieters een koude douche door met 0-2 op het Lisp aan het langste eind te trekken. Kortom, onze rangschikking ziet er niet rooskleurig uit, maar op basis van het vertoonde spel is er hoop en hadden we misschien wel een paar puntjes meer verdiend. Wat zou ik WB straks graag het eerste half uur zonder kleerscheuren zien doorkomen, want dan zit er misschien toch een stuntje in !

PVW.