StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg EEN FOUTJE MISCOMMUNICATIE FATAAL.

WB gelooft alweer onvoldoende in eigen kunnen.
Er zijn amper 5 speeldagen achter de rug en WB is reeds op achtervolgen aangewezen. Waar Mechelen en Cercle tegen respectievelijk Club Brugge en Lokeren wel in hun kansen geloofden tegen op papier veel sterkere tegenstanders, veranderde WB zondagnamiddag in Anderlecht pas na de 1-0 achterstand in de 55ste minuut het geweer van schouder omdat het uiteraard niet anders kon en een te pakken Anderlecht ging zowaar aan het twijfelen. Nieuwkomer Vukusic en Destorme dwongen Proto tot 2 goeie tussenkomsten of de gelijkmaker was een feit geweest, maar wat jammer toch dat onze jongens hun zwaar defensieve stellingen pas mogen verlaten op een moment dat er niets anders meer opzit.

Organisatorisch speelde Waasland-Beveren zondag in het Constant Vandenstockstadion een bijna perfecte wedstrijd, maar één moment van miscommunicatie in de 55ste minuut werd Vangeneugden en zijn mannen noodlottig. Robson en Coosemans gingen niet goed om met een ongevaarlijke situatie waarbij eerstgenoemde de bal vreemd genoeg tegen de eigen dwarslat kopte, terwijl Coosemans klaar stond om het ronde ding moeiteloos in ontvangst te nemen. Uit de daaropvolgende hoekschop benutte Nathan Kabasele één van de schaarse doelkansen die de Brusselaars in 55 minuten bijeen hadden gevoetbald. Een zwak Anderlecht raakte in de resterende 35 minuten nog aan een paar kansen omdat WB moest komen en het daardoor in de laatste 25 minuten nog lichtelijk interessant werd, maar al bij al was dit een beschamende vertoning van 22 acteurs die het lef ontbraken om de toeschouwers die zo moedig waren geweest hun zondagnamiddag op te offeren, hun ticket terug te betalen. De spelers van Anderlecht zullen sowieso tevreden zijn met de winstpremie en opmerken dat er 2 ploegen nodig zijn die willen voetballen om een goeie match te krijgen en daar valt wat voor te zeggen. Waasland-Beveren begint te vaak aan een wedstrijd om een tegendoelpunt te vermijden en moet dringend die mentaliteit veranderen, maar anderzijds moeten de Brusselaars als regerend landskampioen toch eens in de spiegel durven kijken, want in de JPL haalt men met dit soort schijtvoetbal wel een 13 op 15, maar ik hou mijn hart vast als dit onze vertegenwoordiger in de Champions League moet worden. Overigens, geen idee wat er met onze zogenaamde toppers aan hand is, maar wat Anderlecht, Club Brugge en Standard momenteel laten zien is beneden alle peil en geeft mij de indruk dat we steeds meer voeling verliezen met de ons omringende landen en dat in tegenstelling met het relatief succes van de Rode Duivels.
Logische verklaring : zo goed als alle Duivels spelen in een buitenlandse en dus meer hoogstaande competitie.

Trainer Vangeneugden gaf na de wedstrijd toe dat dit een gemiste kans was om punten mee te nemen naar het Waasland, maar die overtuiging zou hij beter in de aanloop naar een volgende uitwedstrijd trachten over te brengen op zijn spelers. Als ik Henkens en Coosemans na de wedstrijd hoor, geven die mij nu al een wat moedeloze indruk. Ook voor onze nieuwkomer Vukusic moet het geen prettige kennismaking met zijn kersverse werkgever zijn geweest. Eenzaam en verlaten op een eiland, zelfs Messi zou in die omstandigheden denken, bekijk het maar ! Misschien moet het bestuur van WB maar eens overwegen een bijkomende zorgverzekering voor zijn supporters af te sluiten in plaats van een happy hour, want reeds nu zaterdag 30 augustus staat na Charleroi een tweede degradatietopper op het programma en dat kan toch niet gezond zijn voor de fans.

Patrick Van Wesemael.