StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag PECH HOUDT BELOFTEN VAN EEN GOED RESULTAAT IN BRUGGE.

Revanche nemen voor de slappe vertoning van vorige week tegen Standard en dan vooral op het vlak van mentaliteit, enkel daarmee zou Tim Bavré vrede nemen ongeacht het resultaat op bezoek bij het sterke Club Brugge. De revanche kwam er, maar pech hield de beloften van Waasland-Beveren van puntgewin in Jan Breydel.

Tim Bavré had maandagavond de beschikking over nagenoeg dezelfde manschappen die hem een week voordien in de steek hadden gelaten (een negental spelers uit de A-kern).
De barre weersomstandigheden weerhielden de Beverse beloften er niet van furieus uit de startblokken te schieten met al na 9 minuten de beloning. Deflem met een goeie actie op de flank en dito trap op doel, maar Daimy vond het niet erg dat de Brugse portier er nogal nonchalant uitzag bij het beoordelen van de bal. De vroege 0-1 gaf WB vleugels en even voorbij het half uur was het dichtbij de verdubbeling van de score. Van den Eynde kon het leder onderscheppen, omspeelde de keeper, maar besloot vanuit een scherpe hoek op de paal. De herneming was voor Spangenberg, maar zijn poging strandde net naast. Kort daarop bleef doelman Rogiest baas in een een-tegen-een duel, maar in de 37ste minuut hingen de bordjes weer in evenwicht. Een afgeweken vooorzet dwarrelde hoog, maar vooral knullig binnen. Het laatste wapenfeit van een genietbare eerste helft was opieuw voor WB, maar de vrijschop van Rowell plofte tegen de buitenkant van de paal waardoor onze jongens met een 1-1 ruststand onvoldoende werden beloond.

WB kwam wederom gretig uit de kleedkamer en voetbalde wat halve kansen bijeen, maar gaandeweg herstelde Blauw-Zwart het evenwicht. Toch had het opnieuw fortuin nodig om in de 67ste minuut op voorsprong te klimmen. Een tackle-schot belandde tergend aan de tweede paal binnen.
Vijf minuten later was het alweer bijna gelijk. Kabongo kon goed doorgaan en ging voor eigen succes. De doelman moest het schot van Josué lossen, maar op de herneming van Kyeremeh had hij wel een prima reflex in huis. Met een kwartier te gaan voerde Tim Bavré een tweetal wissels door en nam bewust risico door met 3 man achteraan te spelen. Een infiltratie van een Bruggeling die naar binnen sneed werd gevolg door een knal op doel. Benny Rogiest ging naar de goeie hoek, maar volledig naar het beeld van de wedstrijd werd ook deze bal afgeweke om in de andere hoek te verdwijnen en met amper 10 minuten op de chrono was de beslissing gevallen. Rogiest moest voor onvriendelijk praten tegen de scheids 2 minuten later met rood van het veld en WB was nog een keertje kort bij de aansluitingstreffer, maar dame Fortuna was maandagavond in Blauw-Zwart uitgedost en dat bleek een ongelijke strijd.

Ondanks de nederlaag zag Tim Bavré voldoende strijdlust en daar was het hem vooral om te doen.
We zijn gul met de schouderklopjes vandaag en nomineren Tom Vermeire, Simon Spangenberg en Alec Luyckx. Volgende week maandag 1 september stappen Tim en zijn doublures opnieuw in de spelersbus en ditmaal is de bestemming het Albertparkstadion van Oostende.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met :
Benny Rogiest, Brian Oppong, Tom Vermeire, Niels De Pauw, Daimy Deflem, Rowell, M.Silla, Alec Luyckx, Gyamfi Kyeremeh, Arne Van den Eynde en Simon Spangenberg.

Vervangingen :
60ste minuut : Spangenberg door Josué Kabongo.
75ste minuut : Oppong door Michot en Vermeire door Enes Vuran.
83ste minuut : Kyeremeh voor Yannick Vermeiren.

Bleven op de bank :
Nicola Hanselaer, Wouter Van Moer en Remco Pieters.

Patrick Van Wesemael