StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mee met WB naar Essevee ?
Waasland-Beveren heeft zijn competitiestart gemist en alhoewel elke wedstrijd voor ons lastig is, hebben we al 3 verplaatsingen achter de rug en niet van de minste.
Op zaterdag 13 september volgt nr. 4 en het belooft er al weer eentje te worden waarbij WB elke steun van zijn fans goed kan gebruiken.
In het Regenboogstadion is Zulte-Waregem gastheer voor WB en ook de manne van Dury hebben al betere tijden gekend. Kortom, het wordt gegarandeerd een bikkelharde strijd met als inzet 3 kostbare punten.
De Freethielvrienden Bornem leggen voor deze interessante wedstrijd een bus in naar Waregem.
We verzamelen +- 17.15 uur in ons lokaal 't Kasseibaantje (Hingenesteenweg 105 te Bornem) en stipt om 17.45 uur vertrekt de 50-plaatser met bestemming Waregem.
Het is een bewuste keuze om tijdig te vertrekken zodat we onderweg tijd hebben voor een sanitaire stop en bij aankomst in Waregem rustig nog iets kunnen drinken op of aan de bus.
Leden die met ons mee willen betalen 7 Euro per persoon, niet-leden zijn 9 Euro verschuldigd.
Dit bedrag zien we graag toekomen op rekeningnummer BE94 7332 0909 1614 en dit ten laatste op maandag 8 september. Gelieve bij overschrijving het aantal personen en de namen ervan te vermelden.Hou er rekening mee dat we maar één bus inleggen, dus vol is vol en in dat geval zal de datum van overschrijving doorslaggevend zijn.
Woon je in Klein-Brabant en heb je vrij op zaterdag 13 september en zin om eens een eersteklassewedstrijd bij te wonen, laat deze gelegenheid dan niet liggen en schrijf vlug in.

* Was schijtvoetbal iets te streng ?
In mijn nabeschouwing maandag van de wedstrijd Anderlecht-WB was de teleurstelling van het nipte verlies duidelijk nog niet uit mijn hoofd gebannen en gebruikte ik zelfs "schijtvoetbal" om mijn verontwaardiging af te reageren. Een bezoeker van deze website (eigenlijk een goeie vriend die ik al een jaar of 30 geleden via het voetbal leerde kennen en appreciëren) was blijkbaar een beetje geschrokken over die term en stuurde mij hierover een mailtje. Natuurlijk was dat een overdreven reactie van mij, maar als ultra-defensief voetbal iets oplevert ben ik de eerste om onze coach te feliciteren en dat was nog bijna gelukt ook. Natuurlijk weet ik ook dat men in Anderlecht niet blind naar voor moet stormen, want dan loopt men gegarandeerd in het mes, maar door met 9 spelers achter de bal te kruipen is het nagenoeg onmogelijk om kansrijk op te bouwen. Frustrerend is vooral dat, eenmaal op achterstand, men plots wel blijkt te durven en kunnen voetballen. Zou het een toeval zijn dat we in de 5 gespeelde wedstrijden niet één keer op voorsprong zijn gekomen ? Knap is wel dat tegen Westerlo en Charleroi een achterstand werd opgehaald, maar ik ben echt benieuwd naar de bevrijdende reactie van dit elftal bij een voorsprong.
Tof en inhoudelijk prima gestoffeerd mailtje Jan !

PVW.