StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EIND AUGUSTUS EN AL MET HET MES OP DE KEEL.

September moet nog beginnen, maar voor Waasland-Beveren is speeldag 6 er al eentje op leven of dood. De thuiswedstrijd tegen Lierse verliezen is totaal geen optie en gezien er nu reeds een inhaalbeweging nodig is om een nieuwe eigenaar voor de rode lantaarn te vinden, kan men ook onder geen enkel beding vrede nemen met een draw.

De seizoensopener van Lierse tegen Oostende was tot nu toe hun beste prestatie. De 2-0 winst tegen de mannen van Fred Vanderbiest was wellicht voor beide coaches een verassing, variërend van aangenaam in het geval van Menzo tot heel onaangenaam in het geval van de Coucke-familie.
Maar dit knap competitiedebuut van Lierse kreeg geen verlengstuk en afgelopen weekend volgde zelfs een pijnlijke thuisnederlaag tegen Charleroi. Toch mag de 4 op 15 van de Pallieters geen zand in de ogen strooien, want voetballend moet Lierse voor weinig ploegen onder doen. Het balletje circuleert dikwijls vlot en er worden meestal ook voldoende kansen gecreëerd, maar de efficiëntie kan stukken beter. Lierse geeft mij vaak de indruk het SK Beveren van het Ivoriaanse tijdperk te zijn. Mooi voetbal, maar men wil soms met de bal in het doel lopen. Is wel een tegenstander die zich niet ingraaft en voetbal toelaat zodat de supporters meestal waar voor hun geld krijgen.

Op één moment van slechte communicatie na, had WB afgelopen zondag bijna zijn stuntpunt beet in Anderlecht. Een schoonheidsprijs kan Ronny Vangeneugden zaterdag gestolen worden, want enkel 3 punten goed voor de eerste overwinning van het seizoen, kunnen onrust in de tent verjagen.
Sinds begin deze week heeft Ronny er alweer wat personele problemen bij door het uitvallen van Oumarou. Een langdurige blessure is altijd vervelend voor een coach, maar anderzijds kunnen we er niet omheen dat Aboubacar tot nu toe te zelden de sterkhouder is geweest die ons werd beloofd.

"Tegen Lierse moet het er op zijn" verkondigde Colin Coosemans zondag na het verlies in Anderlecht en niemand die hem ongelijk zal geven, maar wedstrijden met hoge verwachtingen gaan wel eens stuk aan het niet goed omgaan met druk. Of zou dat nu juist het enige voordeel zijn aan 2 jar vechten tegen degradatie, nl. ervaring in dit niet te benijden onderdeel van het voetbal.
Ik vrees dat zoiets nooit went en maar goed ook.

Patrick Van Wesemael.