StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
We voegen vandaag alweer een keeper toe aan de fichebak. De auteur van deze rubriek Geert De Vreese heeft eens geteld en is tot de interessante optelsom gekomen dat van de 295 spelers die ooit voor SK Beveren in eerste klasse uitkwamen, daarbij 35 doelmannen zaten is +- 12 procent.
Voor een goed begrip : spelers die voor SK Beveren speelden in tweede klasse, vinden jullie niet terug in de lijst, net zoals er in deze lijst geen spelers zijn opgenomen die met de fusieclub Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League hebben gevoetbald. De portier die Geert vandaag bespreekt heeft de dubbele nationaliteit, nl. Canadees-Italiaans. Wie waagt een gokje alvorens op de link te klikken ? Klik hier.

* Hugo Sousa nieuwe verdediger van WB.
Het leuke aan voetbal is dat er vaak zoveel uiteenlopende meningen zijn over welk compartiment van de ploeg voldoet en welk nog versterking kan gebruiken. Dat het vertrek van de tandem Gerson-Belhocine een sportieve aderlating was voor onze club liet zich raden, maar het lijkt mij een beetje te veel van het goede om met Corstjens, Robson, Deflem, Irawan en Sousa een vijftal verdedigers aan de kern toe te voegen. Neem daarbij D'Ulivo, Cale, Addy, Bojovic, Vermeulen en jeugdspeler Niels De Pauw en een Blondelle die als het moet zowat overal in de defensie kan worden ingezet en we zitten aan een driedubbele bezetting voor elke positie in onze achterhoede. Was er niet gezegd dat er lessen waren getrokken uit het verleden om af te zweren spelers per container te laten aanrukken ? Nu zullen er tussen deze lijst wel jongens zitten die inmiddels toestemming hebben gekregen om met andere clubs te onderhandelen, maar zolang er geen akkoord is blijven ze uiteraard op de loonlijst staan. Zou het niet verstandig zijn geweest te overwegen te investeren in wat meer voetballend vermogen op het middenveld ?

Maar bedoeling is om wat meer te weten over Hugo Sousa en omdat persberichten die door de club worden verspreid vaak slechts zeer gedeeltelijk aan bod komen in de kranten, vinden jullie hierna de integrale tekst van persverantwoordelijke Ward Callens.

PVW




Ook Hugo Sousa komt achterhoede Waasland-Beveren versterken

persbericht