StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTE IN DE KIJKER : NIELS LORIERS.

Niels is afkomstig van Hoboken en werd geboren op 31 juli 1996 als zoon van Patrick en Katrien Loriers, maar ook zus Sarah verdient een vermelding.

niels Hij sloot op zijn vierde aan bij KSK Hoboken (zou later RVC Hoboken worden na faling van KSK).

Op zijn achtste maakte hij de overstap naar Beerschot waar hij tot de U15 bleef om vervolgens zijn voetbalgeluk op de Freethiel verder te zetten. De overgang van 't Kiel naar de Freethiel werd in de hand gewerkt omdat Niels in de voorbereiding op de topsportschool te blessuregevoelig bleek en het KA Beveren als sportschool met minder uren sport een prima alternatief bood. Door de samenwerking van het KA met eerst SKB en thans WB, was de logische keuze van Niels om voor WB te gaan voetballen binnen de kortste keren in kannen en kruiken.

Niels is 1.83 meter groot en zijn gewicht varieert tussen de 70 en 72 kilo .

niels Hij kan zowel de positie van verdedigende middenvelder als die van centrale verdediger innemen en naar zijn voorkeur gevraagd is laatstgenoemde zijn favoriete stek.

Vorig seizoen speelde Niels bij de U19 en kon hij als zeventienjarige af en toe een graantje meepikken bij de beloften. Gezien zijn leeftijd komt hij ook nu nog in aanmerking voor de U19, maar hij hoopt uiteraard dit seizoen meer speelgelegenheid te krijgen bij de doublures van Tim Bavré. Veel zal afhangen van hoeveel niet-geselecteerden van de A-kern in bepaalde weekends afzakken naar de reserven, want de concurrentie belooft loodzwaar te worden.

Als verbeterpuntje in de toekomst citeert Niels het blijven werken aan zijn startsnelheid, terwijl hij zijn kopspel en mentaliteit (de ploeg proberen mee te slepen over een moeilijk moment in een wedstrijd) noemt als pluspunten.

Peilend naar zijn mening over de jeugdopleiding op de Freethiel zegt Niels : "Heel tevreden. Goeie trainers en men tracht steeds constructief naar oplossingen te zoeken als er zich problemen voordoen. Zo kwam ik na mijn overgang van Beerschot naar Beveren aanvankelijk met de trein en zorgde de club dat ik met de fiets vanuit het station Beveren op de Freethiel geraakte.
Binnenkort hoop ik mijn rijbewijs te halen en is die bekommernis volledig van de baan.
niels Door het degelijke niveau van de trainingen heb ik in relatief korte tijd een aantal belangrijke stappen in mijn ontwikkeling als voetballer kunnen zetten. Amper een half jaar geleden speelde ik nog met de U19 en pakte ik luttele minuten met de beloften, terwijl ik in de voorbereiding van dit seizoen al op enkele invalsbeurten met de eerste ploeg kon rekenen. Regelmatig spelen met de beloften en wie weet nog eens aan de bak komen in een vriendschappelijke of officiƫle wedstrijd van het eerste elftal, dat zou fantastisch zijn."

Niels studeerde recent af aan het KA Beveren in de richting economie-talen, optie sport en vat in september aan de Karel De Groote Hogeschool Antwerpen studies Lichamelijke opvoeding aan. Het is zijn ambitie de combinatie studeren-voetballen tot een goed einde te brengen.
Op dat vlak deelt Niels zijn ambitie met vriend en gewezen schoolmakker Niels De Pauw wiens carrière in een stroomversnelling lijkt te komen en als er iemand is die daarvoor spontaan de handen op mekaar krijgt is het zonder twijfel Niels Loriers.

niels Niels is een nuchtere gast die als geen ander beseft dat hij nog een lange weg heeft af te leggen en daarvoor in belangrijke mate op zichzelf is aangewezen, maar om het met zijn eigen woorden te zeggen : "het gevoel er bij te horen is een geweldige stimulans."

De toekomst heeft hopelijk veel moois voor hem in petto en dat mag uiteraard ook naast het voetbal zijn. Veel succes Niels !

Patrick Van Wesemael