verslag BELOFTEN PAKKEN EERSTE DRIEPUNTER.

De doublures van Tim Bavré hebben het voorbeeld van de mannen van Ronny Vangeneugden gevolgd en dit weekend hun eerste overwinning op zak gestoken. De 0-4 uitzege in Oostende laat een schitterende wedstrijd vermoeden, maar het prima resultaat stond helaas los van het spelniveau van de bezoekers en daarenboven maakte thuisploeg Oostende een belabberde indruk. De wedstrijd die op het veld van Eernegem werd gespeeld, verliep in de eerste helft aan een gesapig tempo met de betere kansen voor WB. In de 14de minuut krulde Arne Van denEynde de bal enigmooi in het net en even later leverde een combinatie Sebrechts-Kabongo bijna de 0-2 op, maar de afwerking van Josué was ondermaats. Ondanks die vroege voorsprong bleef de wedstrijd gesloten met te weinig beweging waardoor het moeilijk was voetballende oplossingen te vinden. In de 35ste minuut zette Cale spits Gyamfi Kyeremehaan aan het werk, maar die werd langs achter getackeld met een rode kaart tot gevolg voor de Oostendenaar. Zelfs met een mannetje meer slaagde WB er niet in het tempo op te schroeven, maar de 0-2 kwam er toch. Cale in de 43ste minuut met een goeie bal naar Kyeremeh en die tikte het leder voorbij de uitkomende keeper in een leeg doel, meteen de ruststand.

Omwille van positionele keuzes werd een goed spelende Bert Sebrechts aan de rust vervangen door Thomas Michot. Zonder groots te spelen bleef Waasland-Beveren heer en meester en kwamen er ook enkele prima mogelijkheden, maar hetzij de doelman, hetzij de intentie om het te mooi willen afronden, maakte dat de beslissing uitbleef, maar met 2 prachtige uithalen in de 79ste en 88ste minuut stelde Arne Van den Eyndede verdiende 0-4 overwinning veilig. Bert Sebrechts speelde slechts 45 minuten, maar deed dat uitstekend en verdient het schouderkloppje, maar het spreekt vanzelf dat ook Arne Van den Eynde met zijn trefzekerheid een eervolle vermelding opstrijkt.

Op de vierde speeldag hebben de beloften hun eerste overwinning beet, maar Oostende was maandagavond geen referentie. Op woensdag 10 september bekeren onze jongens in Verbroedering Geel (eerste bekermatch werd thuis tegen Lokeren met 1-2 verloren, maar dat was de eerste van 4groepswedstrijden) en op maandag 15 september komt Gent naar Puyenbeke op speeldag 5 van de beloftencompetitie.