StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Amido Balde jaartje op de Freethiel.
Door de zware blessure van Aboubacar Oumarou lag het in de lijn der verwachtingen dat Waasland-Beveren nog iets zou ondernemen in de laatste uren van de zomermercato. Zelfs zonder die blessure denk ik dat de technische staf stiekem zat te hopen op bijkomende offensieve versterking, want tot nu toe vonden Emond en Oumarou te weinig de weg naar de netten, al is die vaststelling geen vingerwijzing naar enkel de genoemde jongens. Met de komst van Ante Vukusic een week eerder en sinds maandag dus Balde, moet WB in principe voldoende aanvallend gewapend zijn om zich te meten met de concurrentie die uiteraard evenmin is blijven stil zitten.
De naam Balde klonk mij vertrouwd in de oren, maar noch zijn nationaliteit (Guinnee-Bissau), noch zijn vorige Belgische club (Cercle) of noch zijn positie (aanvaller) zouden mij kunnen verleiden hebben tot een gokje. Gelukkig is er op die momenten het internet waardoor snel een chronologisch overzichtje van Amido's vorige clubs kon worden samengesteld en daaraan mag de Waasland-Beverensupporter best wel enige verwachtingen koppelen. Balde is met zijn 1.93 meter en 88 kilo een spits die het doel weet staan afgaande op de statistieken, maar een echt vlot scorende aanvaller is hij niet, want dan zouden er andere ploegen met veel meer geld in de rij staan.
Gezien zijn leeftijd (23 jaar) geniet hij wel het voordeel van de twijfel en wellicht daarom gunt Celtic hem de kans om zijn neus voor goals scherp te houden. En dan zijn er de mooie strikjes rond deze versterking waaro te lezen staat dat hij voor 2 miljoen Euro door Celtic werd aangekocht en dat Sporting Lokeren vorig seizoen nog 1,5 miljoen Euro voor Balde wou neertellen, maar dat vonden de Schotten onvoldoende. Klinkt ver van slecht, maar dit soort praatjes moet dikwijls met een ferme korrel zout worden genomen. Leuk voor Balde is dat hij op de Freethiel opnieuw wordt verenigd met ploegmakker Addy van bij Celtic. Zou toeval bestaan ?

Er zijn nog plaatsen op onze bus naar Zulte-Waregem. De inschrijvingen voor de bus naar Waregem vanuit ons lokaal in Bornem lopen vlot, maar er zijn nog wat plaatsen vrij. Wie interesse heeft om mee te rijden op zaterdag 13 september stuurt zo snel als mogelijk een mailtje naar : info@freethielvrienden.be en zorgt er verder voor dat er 7 Euro (wanneer men lid is) of 9 Euro indien men geen lid is, op rekeningnummer BE94 7332 0909 1614 wordt overgeschreven. Op maandag 8 september worden de inschrijvingen afgesloten.
We verzamelen om 17.30 uur in ons lokaal Brasserie 't Kasseibaantje, Hingenesteenweg 105 te Bornem en een kwartiertje later vertrekt de bus. Natuurlijk zijn er drank en sandwiches op de bus voorzien. Zeker doen !

PVW.