verslag BELOFTEN DEFINITIEF UITGESCHAKELD IN BEKERTORNOOI.

De Beker van België voor beloften wordt afgewerkt in tornooivorm met telkens groepen van 4 ploegen. WB is ingedeeld in een groep met Lokeren en de Kempense tweedeklassers Dessel en Verbroedering Geel. Na het 1-2 verlies in augustus tegen Lokeren, maakte WB nog kans om door te gaan aangezien enkel de nummers 1 en 2 uit de groep verder mogen bekeren, maar de mannen van Tim Bavré hebben na een 1-1 in Geel woensdagavond hun laatste troef uit handen gegeven.

Veel balbezit, maar nonchalante passing, weinig druk naar voor en een gebrek aan efficiëntie, dat is de samenvatting van een teleurstellende eerste helft van WB waarin het enkele keren een kaars mocht branden voor zijn alerte doelman Nicola Hanselaer die een paar keer goed in de weg lag op niet ongevaarlijke counters van de thuisploeg. Door het gebrek aan diepgang en slecht positiespel was het eerste bedrijf er dan ook eentje om snel te vergeten met een voorspelbare ruststand.

De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste voor wat WB betreft met als voornaamste verschil dat de gastheren aanvankelijk het betere van het spel en de gevaarlijkste kansen lieten optekenen. WB kon geleidelijk aan het evenwicht herstellen, maar in de 82ste minuut beging Oppong een onnodige strafschopfout en dat geschenk werd door Verbroedering met dank uitgepakt.
Oppong moest naar de kant en met Enes Vuran in de spits zette coach Bavré alles op alles. In blessuretijd leverde die wissel zijn vruchten af toen een actie van Kevin Hebbelinck door Vuran werd binnen getrapt.
De penaltyreeks begon met een misser van Hebbelinck voor WB, maar omdat ook de thuisploeg faalde (Hanselaer redde de elfmetertrap) bleven de bezoekers in koers.
Omdat Luyckx, Vuran en Kabongo trefzeker waren, kwam alle gewicht op de schouders van Van den Eynde te liggen. Arne schoot echter tegen de dwarsligger en omdat Geel wel raak trof was de uitschakeling een feit. Lokeren kreeg immers een 0-5-forfait aan de broek vanwege een elektriciteitspanne waardoor Lokeren, Geel en Dessel met 3 punten aan de leiding staan en WB de rij sluit met 0 punten. Door het spel van onderlinge resultaten is WB zelfs met winst in Dessel definitief uitgeteld en dat moet een ferme ontgoocheling zijn voor trainer Tim Bavré. De uittrappen van Nicola Hanselaer waren een kleine smet op zijn verder vlekkeloze wedstrijd waardoor hij met het schouderklopje aan de haal gaat. Aanstaande maandag 15 september is Gent om 19.30 uuur op Puyenbeke de volgende tegenstander in competitieverband.