StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GEBUISDEN VAN COMPETITIESTART TEGENOVER MEKAAR.

Zowel Zulte-Waregem als Waasland-Beveren hadden zich de competitiestart ongetwijfeld heel anders voorgesteld, want met respectievelijk 6 en 5 punten uit 6 wedstrijden is de tussentijdse balans mager. Alhoewel die slechte start zonder twijfel voor ZW harder is aangekomen dan voor WB, hebben beide clubs, net zoals in een verder verleden toen ZW nog Waregem was en WB nog Beveren, een niet onbelangrijk gemeenschappelijk raakpunt omtrent hun moeizame competitieaanhef. Zowel ZW als WB zagen een handvol sterkhouders vertrekken en wat de nieuwkomers in petto hebben is altijd bang afwachten en vergt daarenboven aanpassingstijd.
De twee clubs waren overigens in de slotweek van de voorbije transferperiode nog bijzonder actief wat er op wijst dat zij niet van plan zijn het bij hun belabberd klassement te laten.

WB en ZW hebben aan speeldag 6 uiteenlopende gevoelens over gehouden. Zulte-Waregem dacht op bezoek in het Westelse Kuipke al aan de rust bij een 0-2 voorsprong de schaapjes op het droge te hebben, maar Westerlo knokte zich op bewonderenswaardige wijze terug in de wedstrijd en werd daarvoor beloond met de 2-2 in de slotminuten. Francky Dury zal dus met gemengde gevoelens terugdenken aan die wedstrijd, want het ZW van de voorbije seizoenen zal maar zelden een 0-2 voorsprong te grabbelen hebben gegooid.

Waasland-Beveren verscheen tegen Lierse met het mes op de keel aan de aftrap, maar zoals wordt gezegd dat de duivel in de hel gewoon raakt aan het branden, zo ook wist WB wel raad met het dragen van die weinig confortabele rode lantaarn. Het betere spel moest het aan de bezoekers uit Lier laten, maar de efficiëntie waar het in dit soort degradatieduels uitsluitend om te doen is, namen de mannen van Vangeneugden voor hun rekening. Het resultaat was de eerste en dus zeer deugddoende overwinning met tevens de overdracht van de rode lantaarn tot gevolg. De ontwikkelingen van speeldag 6 met bijkomend de speelgerechtigheid van de late nieuwkomers Irawan, Sousa en Balde, zou in theorie de mogelijkheden van Ronny Vangeneugden en bij gevolg de hoop op betere resultaten moeten verruimen. Maar de theorie aan de praktijk koppelen, daar is in het verleden wel vaker iets fout mee gelopen en niet enkel bij WB. Toegegeven : het is een wat raar beeld op pagina 505 van de VRT-teletekst om te zien hoe er maar één puntje zit tussen ZW en WB, want de voorbije jaren was dat gewoonlijk een straatlengte. Maakt ZW een einde aan een vervelende periode of heeft WB moed gevat uit zijn eerste overwinning, morgen omstreeks 22.50 uur hebben we daar meer zicht op.

Patrick Van Wesemael.