Robson effent pad voor schitterende tweede helft.
Overwinningen die niet meteen worden verwacht doen het meeste deugd en het zijn precies die punten die aan het einde van de rit doorslaggevend zijn. Als we er van uitgaan dat ploegen als Cercle, Lierse, Kortrijk, Mechelen en Charleroi rechtstreekse concurrenten voor het behoud zijn, dan komt de uitzege van zaterdagavond geen dag te vroeg aangezien de genoemde teams al eerder hun kostbare driepunter op zak hadden in een wedstrijd waarin vooraf niet met een goede afloop rekening werd gehouden.

Vangeneugden deed in Waregem waar veel supporters al een tijdje op zitten te wachten, nl. starten met 2 spitsen, in dit geval Vukusic en Balde. Ondanks die offensieve voornemens was het toch de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot en Coosemans moest een keertje prima tussenkomen om een voorsprong van Zulte-Waregem te verhinderen. Halverwege de eerste helft herstelde WB het evenwicht en via Vukusic met een knal nipt over was het zelfs dicht bij de 0-1.
De 1-0 van Plet in de 37ste minuut kwam dan ook uit de lucht vallen, maar de gelijkmaker van Robson kort voor rust was, achteraf bekeken, cruciaal. Niet ZW, maar WB ging als morele winnaar op zoek naar de thee en die moet bijzonder opwekkend geweest zijn afgaande op de manier waarop de mannen van Vangeneugden uit de kleedkamer kwamen.

De eerste schuchtere dreiging na de herneming was voor de Dury-boys, maar de reactie van WB en in het bijzonder van Amido Balde was er eentje die mocht gezien worden. Van even voorbij de middenlijn trapte de van Celtic gehuurde Balde het leder schitterend over een verbouwereerde Bossut. Alhoewel er pas 49 minuten waren gespeeld was het voorspelbaar dat ZW van die verschroeiende uithaal moest bekomen, maar die fase was de ploeg van voorzitter Naessens niet gegund. In de 66ste minuut lukte Ibou zijn eerste goal voor de fusieclub en 3 minuten later was die eer ook Vukusic genegen nadat hij knap door Balde werd bediend. De 1-4 voorsprong met nog geen 70 minuten op de teller was even verbazingwekkend voor de Waregem-entourage als voor de Beverse aanhang. Hoe bevrijdend een voorsprong kan werken was zelden zo overduidelijk en laat het een pleidooi zijn dat die intentie in de toekomst vanaf het begin het streven moet zijn. Natuurlijk zal Balde nooit meer zo’n wereldgoal maken, maar als men het niet probeert kan het ook nooit lukken. De gastheren konden nog aanspraak maken op een tweede goal, maar die zag Coosemans niet zitten en daarenboven mocht de thuisploeg blij zijn dat het de wedstrijd met alle manschappen kon beëindigen, want een uitsluiting behoorde tot de mogelijkheden halverwege het tweede bedrijf.

Dit Zulte-Waregem was te pakken, maar zo hadden we eerder nog tegenstanders en dan lukte het niet. Amido Balde bewees dat investeren in kwaliteit verstandiger is dan in kwantiteit en dan heb ik het niet eens over zijn wereldgoal. Vukusic was er tegen Lierse niet bij, maar net zoals op Anderlecht trapte hij ook in Waregem een keer bijzonder gevaarlijk op doel. Tof dat Ibou zijn doelpuntje binnen heeft en hieruit hopelijk voldoende vertrouwen put om de oude Sawaneh te worden. En wat gezegd van Bojovic ! Hij staat niet op zijn plaats in het elftal en toch speelt hij, ondanks de kritiek op zijn snelheid en wendbaarheid, elke week een dijk van een wedstrijd. Maar ook Robson is aan de betere hand. Zeer aarzelend, zeg maar slecht aan het seizoen begonnen en nu al 2 doelpunten achter zijn naam en ook verdedigend progressie gemaakt. Het is te vroeg om te besluiten dat, als het bestuur eerder klaar was met zijn huiswerk onze slechte start niet nodig was geweest, maar daar klinkt het ongetwijfeld dat spelers als Addy, Vukusic en Balde financieel niet vroeger haalbaar waren.

Zondag om 14.30 uur loopt de Freethiel na de 6 op 6 zonder twijfel gezellig vol en alhoewel elke wedstrijd gespeeld moet worden, zou het mij verbazen dat de Luikenaars na de 3-5 tegen Oostende met vertrouwen naar Beveren afzakken. Door de 2 opeenvolgende overwinningen zit WB even net boven het gemiddelde van een puntje per wedstrijd en dan moet het al flink tegenzitten om play-off II mis te lopen.