StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB blijft op kop.
YB Beveren heeft de smaak goed te pakken. Geen 2 zonder 3, want afgelopen weekend werd de tweede uitzege van het seizoen geboekt. In Hoogeinde werd met 0-2 gewonnen en zo gaat het hard de goeie kant op. Negen op 9 is alvast een droomstart en volgend weekend mag het zaterdagavond thuis tegen Avanti Stekene proberen die heerlijke cijfers nog wat meer te kleuren.

* Enkele hersenspinsels na het voorbije weekend.
WB won van Lierse en diezelfde Pallieters hielden Anderlecht in bedwang. Dus WB beter dan Anderlecht ? Zo werkt het uiteraard niet, maar het zegt wel iets over de ploegen die kandidaat play-off I worden afgeschilderd. Als kop en staart mekaar in balans houden vrees ik dat het geen prettige Champions Leagueavond wordt voor Anderlecht deze week. Cercle blijft maar puntjes sprokkelen met ditmaal Charleroi als slachtoffer. De bal rolt gunstig dezer dagen voor de mannen van Staelens en dan moet men smeden terwijl het ijzer warm is, maar hoe lang kunnen de spelers het vol houden op de toppen van hun tenen te spelen.
Mechelen kende dit seizoen thuis een uitschuiver tegen Kortrijk, maar Genk, Club Brugge en Westerlo zagen er sterretjes en ook veel ballen in hun net. Met 5-2 Westerlo terug naar de Kempen sturen is knap, maar zou het kunnen dat Westel al een klein beetje over zijn hoogtepunt heen is ? WB vlamde vooral na rust aan de Gaverbeek, maar dat was voldoende voor een dik verdiende en ruime 1-4 overwinning in Waregem. Zou Vangeneugden zelf nog weten wanneer zijn vorige uitzege was in eerste klasse ? In de Vurige Stede zal het deze week nog warmer zijn dan gewoonlijk en in dat klimaat, met nog eens een Europese wedstrijd tussendoor, de competitiematch op de Freethiel van zondag voorbereiden, neem maar van mij aan dat het beslissende dagen voor Luzon worden. Met 3-5 verliezen tegen Oostende kan gebeuren, maar het is zwaar voor een ploeg met play-off I-ambitie. WB na 8 speeldagen zij-aan-zij met Standard en Genk, dat is pas de wereld op zijn kop als we de budgetten vergelijken.
Gent won moeizaam, maar verdiend met 1-0 tegen Moeskroen dat te veel onder de indruk was van de Ghelamco-Arena en daardoor een schim was van het schitterend elftal tot nu toe. Genk en Club hielden mekaar met 1-1 in evenwicht, maar moeten vooral beschaamd zijn over het povere spelvertoon met de kwaliteiten waarover beide teams beschikken. Lokeren komt er weer op kousenvoeten aan en leuk dat de gecontesteerde De Pauw ditmaal productief was. Kortrijk daarentegen behaalde thuis 1 op 12 en mag gelukkig zijn dat het 3 punten uit Gent meebracht, want anders stond het alleen laatste.

* Bart Selleslags aan de slag in achtertuin.
Afgelopen weekend behaalde Bornem een broodnodige 0-1 overwinning bij het puntenloze Doornik waardoor het zijn klassement net op tijd wat heeft opgesmukt met 7 punten uit 7 wedstrijden.
Bornem ontsloeg vorige week zijn coach en heeft maandag een nieuwe (maar ook wel een beetje een jonge oude) aangesteld als opvolger. Bart Selleslags, ex KSKB, maar ook ex KSV Bornem, moet proberen het op drift geraakte Bornem weer naar rustiger water te loodsen. Ik denk dat de puzzelstukjes voor Bart echt perfect in mekaar aan het passen zijn, want na zijn ontslag vorig seizoen bij Berchem, heeft hij bewust voor quality time gekozen door zijn sprookjeshuwelijk met Selma te realiseren, zijn voetballende kinderen bij WB te stallen en nu dus aan de slag te gaan als trainer van derdeklasser Bornem waarvoor hij gewoon de straat moet oversteken en meteen in de kleedkamer zit. Veel succes makker ! Hopelijk kan jij Bornem weer zijn status van "vaste waarde in derde klasse" teruggeven.

PVW.