StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN NIPT ONDERUIT IN OOST-VLAAMS DERBY.

Voor coach Tim Bavré van de beloften blijft een confrontatie met Gent altijd iets speciaals vanwege zijn verleden als jeugdtrainer bij de Buffalo's, terwijl doelman Benny Rogiest een verleden als jeugdspeler in het Ottenstadion heeft. De wedstrijd kende een vreemd begin met eerst een goeie kans voor WB die werd gemist. Uit de daaropvolgende tegenaanval van de bezoekers nam een Gentse speler de bal met de bovenarm mee waarop de grensrechter de vlag in de hoogte stak en de Beverse spelers stil bleven staan. De scheidsrechter liet echter begaan en op de doorgestoken bal kon een Gentenaar alleen op Rogiest afstormen en scoren (0-1 na 5 minuten spelen). Van die opdoffer moest WB bekomen en het tweede kwartier was al even aangesneden toen het evenwicht kon worden hersteld enkele ongevaarlijke pogingen volgden. De beloning kwam er op het half uur nadat een doorsteekbal van Rowell in eerste instantie door Luyckx op de doelman werd getrapt. Die slaagde er niet in de bal onder controle te houden en in de herneming was Alec ditmaal wel succesvol. Een paar minuten later had opnieuw Luyckx de 2-1 aan de voet, maar hij schoot onbesuisd over en ook Gent dreigde via de flanken met Sumahoro en Canepeel nog enkele keren, maar de stand aan de rust bleef ongewijzigd op 1-1.

Deflem bleef met last aan de aductoren in de kleedkamer en Thomas Michot was zijn vervanger. WB voelde dat er meer te rapen viel en dreigde via Kyeremeh, Spangenberg en Van den Eynde, maar een treffer bleef uit. Daarna werd het commando overgenomen door de Buffalo's en Benny Rogiest moest zich tot driemaal toe onderscheiden om een doorgebroken speler het scoren te beletten.

De manier waarop Gent uiteindelijk op 1-2 kwam was ergerlijk, nl. via het been van Michot en de paal. WB reageerde via Kyeremeh met een spetterende dribbel en knal tegen de paal, maar Van den Eynde besloot de herneming in het zijnet. Een kopbal naast van rowell was het laatste wapenfeit van een wedstrijd die WB niet hoefde te verliezen. Benny Rogiest was met een aantal belangrijke reddingen net niet bepalend, maar het schouderklopje van de speeldag is wel voor hem.

Op maandag 22 september zet het Wase gezelschap koers richting Kortrijk. De wedstrijd begint er om 19.30 uur.

Waasland-Beveren begon met volgende spelers aan de wedstrijd :
Rogiest, D'Ulivo, De Pauw, Deflem, Irawan, Luyckx, rowell, Kyeremeh, Van den Eynde en Spangenberg.

Vervangingen :
67ste minuut : Spangenberg door Vuran.
75ste minuut : D'Ulivo door Tom Vermeire.
82ste minuut : Gyamfi Kyeremeh voor Josué Kabongo.

Bleven op de bank :
Jens Schroyens, Brian Oppong en Bert Sebrechts.

Patrick Van Wesemael