StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

BELOFTE IN DE KIJKER : ENES VURAN.



enes Enes Vuran, geboren op 24 februari 1995, heeft de Belgisch-Turkse nationaliteit en is afkomstig uit het Brusselse. Hij heeft nog een broer en zus, maar zij beoefenen geen sport op competitief niveau.
Enes, 77 kilo en 1.78 meter groot, belandde een drietal jaar geleden vanuit het Brusselse in Antwerpen omwille van zijn studies en verblijft er sindsdien volgens een kot-internaatformule. Van die gelegenheid maakte Vuran gebruik om bij Beerschot aan te sluiten, maar toen die club in woelig financieel vaarwater verzeilde, kwam hij door toedoen van contacten tussen een jeugdtrainer van Beerschot en zijn collega bij WB en een testwedstrijd + training, op de Freethiel terecht. Overigens, het is louter toeval dat we in ons vorig clubmagazine kennis maakten met een belofte die door vergelijkbare omstandigheden op de Freethiel strandde, metname Niels Loriers.

Na een bijzonder geslaagd eerste jaar aan de Artesis & Plantijn Hogeschool in Antwerpen, begint Enes in september aan het tweede van 3 jaar Bedrijfsmanagement Logistiek. In de week vertoeft hij in Antwerpen op kot en komt hij naar Beveren trainen of een wedstrijd spelen, maar tijdens het weekend vervoegt hij zijn ouders in Brussel. In onze hoofdstad trapte Enes voor het eerst in clubverband als duiveltje bij Stade Everois tegen een bal. Bij deze vereniging werd hij al na een jaartje opgevist door Anderlecht waar hij van zijn zesde tot zijn veertiende voetbalde. Daarna volgde een jaartje bij de U16 van FC Brussels, maar omdat die pas gedegradeerd waren mocht het eerste jaar de jeugd nog in 1ste klasse aantreden. Na dit seizoen Brussels verhuisde Vuran naar Het Kiel waar hij zowel U17, U19 als bij de beloften voetbalde en omwille van de eerder geciteerde omstandigheden op de Freethiel arriveerde.

enes Enes speelt het vaakst in de aanval als nr9, maar achter de spitsen als nr10 is een bijkomende optie.
Hij is een balvaste spits die een goeie trap in de benen heeft en in duels vaak de bovenhand neemt, maar ook als de mouwen moeten worden opgestroopt kan de coach altijd op Enes rekenen.
Zijn positiespel is een verbeterpunt, maar hij heeft hierover individueel met de trainer al gesproken en probeert op training de theorie in de praktijk om te zetten. Hij volgt ook de wedstrijden van de eerste ploeg en kijkt dan met bijzondere aandacht hoe onze spitsen positie innemen. Enes is een liefhebber van de Premier League en heeft een boontje voor Rooney van Manchester United en Drogba van Chelsea.
De trainer die tot nu toe de meeste indruk op hem heeft nagelaten is Marc Noë van Beerschot. "Als de prestatie ondermaats was tikte Marc de betrokken speler op de vingers, maar hij was ook de eerste om een speler te complimenteren als het goed was", vertelt Enes nog nagenietend van die positieve ervaring.

enes Door de combinatie studeren-voetballen heeft Enes Vuran amper vrije tijd en is af en toe een bioscoopbezoek met de vrienden het hoogst haalbare.
Over zijn ambitie zegt Enes : "Het zou mooi zijn om in de eerste ploeg van Waasland-Beveren te geraken. Ik mocht al een viertal oefenwedstrijden invallen of beginnen en dat zijn fantastische ervaringen die een idee geven van waarvoor men het doet. Aan meerdere kleine dingen ten opzichte van vorig jaar voel ik dat de beloften nauwer betrokken worden bij de eerste ploeg en dat is zowel leerzaam als een enorme stimulans. Het feit dat Ronny Vangeneugden regelmatig een aandachtig toeschouwer bij de wedstrijden van de beloften is en Alex Czerniatynski mee op de bank zit, ontgaat de jongens evenmin."

Enes Vuran wil alles in het werk stellen om in de eerste plaats zijn diploma op zak te kunnen steken en in het voetbal zo hoog als mogelijk te mikken. Interessant gegeven is dat sinds vorig seizoen in de Turkse competitie een regel is ingevoerd waarbij maximum 5 buitenlanders op het scheidsrechtersblad mogen staan en gezien zijn dubbele nationaliteit opent dat bijkomend perspectief.
Veel succes Enes !

Patrick Van Wesemael.



enes enes enes enes