Stilstaande fases blijven WB hardnekkig achtervolgen.
Na de onverwachtse 1-4 overwinning in Waregem waren de verwachtingen in het Waasland best hoog met de komst van Standard op het programma. Misschien wel iets te hoog, want WB-Standard was een zeer matige wedstrijd waarin scheidsrechter Wim Smet niet eens het niveau haalde van de weinig geïnspireerde 22 acteurs.

Verliezen tegen Standard uit of thuis, elke trainer die op dat moment bij WB aan de slag is zal daar vooraf wel rekening mee houden, maar het vervelende van deze nederlaag is dat tegen het Standard van zondagnamiddag een nederlaag niet hoefde. Enkel in het openingskwartier lieten de Luikenaars de bal beter circuleren dan een alweer op de Freethiel te voorzichtig gestart WB.
Daarna stak WB een tandje bij, voetbalde enkele schuchtere pogingen bijeen o.a. via Balde en kon misschien wel aanspraak maken op een strafschop na fout op Ibou. Ref Smet wuifde het verzoek weg waardoor de rust werd bereikt met een hoopgevende 0-0.

Voor de mannen van Ronny Vangeneugden had de rust blijkbaar geen goed gedaan, want ze slaagden er niet in het niveau van voor de pauze op te pikken. Voetballend deed Standard het niet beter waardoor alle bezoekende hoop werd gelegd op WB's zwakke plek, de stilstaande fases. Een eerste waarschuwing met een kopbal van de volledig vrijstaande Cimen op de paal werd nog genegeerd, maar in de 52ste minuut was het wel prijs via Teixeira, weliswaar randje buitenspel en op het moment dat Beverens sterkhouder Bojovic geblesseerd langs de kant vertoefde en vervangen moest worden. De reactie van Waasland-Beveren daarna was veel te flauw om het team van de hulpbehoevende Luzon te verontrusten. Op Maric na haalde niemand nog het peil van de eerste helft waardoor een allesbehalve overtuigend Standard met de hulp van de man in het zwart in de 83ste minuut de 0-2 kreeg aangeboden. Een overduidelijke fout op uitblinker Maric werd onbegrijpelijk bestraft met geel voor Milos en de daaropvolgende vrijschop werd door Mpoku verzilverd. Een te zwaar verdict dat wel, maar vooral in de tweede helft ontgoochelde WB. Een misstap zit nu eenmaal in het zeer gevarieerde pakket van mogelijkheden die bij een voetbalwedstrijd horen, maar het voordeel is dat er zaterdag in Mechelen weer 90 minuten volgen om die uitschuiver recht te zetten.

Eerst woensdag toch maar proberen de eerste belangrijke stap te zetten naar een hopelijk mooie bekercampagne, maar Lommel uit is alvast geen cadeau.

Wel een gemiste kans voor WB om voor een goed gevulde Freethiel het betere voetbal op te dissen en het eigen klassement op te vrolijken.